![]() |
Limon Çiçekleri... |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Limon Çiçekleri...Sen, benim Akdeniz'in limon bahçelerinde büyüdüğümü bilirsin ![]() Limon ağaçları narindir ![]() Çiçekleri de öyle ![]() Minicik beyaz yaprakları vardır umut dolu ![]() Emek verirsen yeterince, meyveye dönüşeceklerdir ![]() Seversin onları, sularsın ![]() İlaçlar, gübrelersin ![]() Gözün gibi, kızın gibi bakarsın onlara ![]() Senin benim gibi konuşmazlar ![]() Ama onların da dilleri vardır anlayana ![]() Çok su verirsen çürür, suyu esirgersen kururlar ![]() Korumazsan böcekten, haşarattan hastalanır hatta ölürler ![]() Onyedisinde bir gelin gibi ürkektir onlar ![]() Üstelik savunmasız ![]() Bir o kadar da vermeye hazır ![]() Ama dedim ya ![]() ![]() ![]() Emek ister, sabır ister, yürek ister, en önemlisi sevgi ister onlar ![]() Bir fidanın meyveye dönmesi yıllarını alır insanın ![]() Çocuğun gibidirler ![]() Kuruyan yaprakları yüzünden korkular kaplar yüreğini ![]() Her sabah bir bir kucaklarsın ağaçları adeta ![]() Onları görmeden geçen bir tek günün bile tadı yoktur ![]() Bir de Güney'in dolusu vardır ![]() ![]() Verirsin emeği,sabrı,yüreği ![]() ![]() Çiçeklenir bahçen bir gelin kadar beyaz ![]() Ve bir gün bakarsın gökyüzü kararır ![]() Hiddetlenir, öfke bağırır gümbür, gümbür ![]() Gelin kız korkar ![]() ![]() Dolu taneleri vurur da vurur küçük, beyaz çiçeklere ![]() Sabrın meyveleri ölür ![]() ![]() ![]() İŞTE SEN; BENİM VURGUNUMSUM BİRTANEM ![]() YAĞAN ACIMASIZ DOLU TANELERİ KADAR AĞIR, ÖLÜM KADAR HAFİF ![]() Doludan sonra umut kalır gözlerinden yüreğine giden uzun yolda ![]() Yeniden başlarsın yitirdiklerini unutmak için ![]() "Bir yıl daha" dersin ![]() "Bir yıl daha ![]() ![]() Ağaçlar hâlâ dimdik, sımsıkı toprağa sarılmış gelecek mevsimi bekler korkulardan arınıp ![]() Sen de öyle ![]() ![]() ![]() Daha beteri de vardır güney'in gecelerinde ![]() Sana umudu da çok görür, bilir misin? Dona çeker havası ![]() Toprak sıkışır, sıkışır, sıkışır ![]() ![]() ![]() Nefes aldırmaz emeğine, sevgine ![]() O yıl meyveye dönecektir yüreğin belki de yıllar sonra ilk kez ![]() Ah ![]() ![]() ![]() Ne çaresizliktir o ![]() ![]() ![]() Eğer bilememişsen doğanın ne söylediğini, anlamamışsan iklimin dilinden ve ısıtmaya koşmamışsan bahçeni, ateşler yakıp toprağı gevşetmeyi akıl etmemişsen ![]() ![]() ![]() Kan çekilmeye başlar yüreğinden damla damla ![]() ![]() ![]() Hem onun hem senin ![]() Kararır kökler, dallar ![]() Karasından anlarsın olan biteni ve karalar bağlarsın ![]() İşte güney'in donu vurdu mu artık umut yoktur ![]() Bu gerçekten de ölmektir ![]() Sen benim sevgimdin emek verdiğim ![]() ![]() Sabrımdın ![]() Yüreğimdin ![]() Ben doğanın dilini bilemedim ![]() Dinlemedi beni hiç ![]() ![]() ![]() ![]() Konuşmadı benimle ![]() ![]() Don vurdu 26 ![]() Kan çekildi sevgimden Durdu sabrım ![]() ![]() Yüreğim vurgun yemişten beter ![]() ![]() İŞTE SEN; BENİM FELAKETİMSİN, YOK OLUŞUM BİRTANEM ![]() Bu yüzden gitmeni istedim ![]() Şimdi bende kalan ne varsa; serpiştirili ardın sıra ![]() Gözyaşlarını görürsen dönüp ardına baktığında Yüreğinde dizeler sıralanırsa kendiliğinden, sevgiye dair ![]() Rüzgârın sessizliğinde hüznü duyarsan Beni hatırla ne olur ![]() Çünkü artık, sendeki sevgi, hüzün, gözyaşı ve sevgiyim ben ![]() Bir tek limon çiçeği var sende olmayan Eğer bir gün onlarla tanışırsan Benim için topla olur mu? Benim sana veremediğim ne varsa
mutluluk adına, huzur adına tümünü senin için diliyorum ![]() Birtanem ![]() Yolun açık olsun!
|