Yoğurtlu Kabak Çorbası |
02-25-2008 | #1 |
Şengül Şirin
|
Yoğurtlu Kabak ÇorbasıYoğurtlu Kabak Çorbası Hazırlama süresi: 20 DAKİKA Pişirme süresi: 35 DAKİKA 4 kişilik 384 Kalori MALZEMELER 2 adet kabak 1 adet havuç 1 çay bardağı pirinç 1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı un 4-5 çorba kaşığı sıvıyağ 1-2 bardak sıcak su 1/2 bardak su Tuz, nane HAZIRLANIŞI Kabakları ve havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyin Sıvıyağda on dakika kadar soteleyin Yoğurdu bir kasede çırpın İçine yumurta, pirinç ve unu ekleyerek çırpmaya devam edin Üzerine yarım bardak kadar su ekleyerek; çırpmaya devam edin Yoğurtlu sosunuzu, tenceredeki kabak havuç karışımının üzerine yavaş yavaş dökün ve karıştırın Çorbanız kaynamaya yakınken; bir iki bardak sıcak su (çorbanızı nasıl içmek istiyorsanız ona göre ayarlayın) ilave edin ve pirinçler pişene dek karıştırarak kaynatın Çorbanız piştikten sonra blenderdan geçirin ve üzerine nane serperek, süsleyin Afiyet Olsun |
|