![]() |
Dul Kadın ve Yahudinin İmanı |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Dul Kadın ve Yahudinin İmanıDul Kadın ve Yahudinin İmanı Bir bayram arefesinde, dul bir kadın yanında babadan yetim kalmış çocuğu ile zengin bir hacının dükkanına girerek, Allah rızası için yardım istedi ![]() - Bıktım sizden nedir bu iş ![]() ![]() ![]() ![]() Hacıdan hiç ummadığı bir şekilde cevap alarak kapı dışarı edilen kadıncağız, melül- mahzun oradan ayrılıp giderken, hacının karşısında, aynı mağazadan bir dükkanın sahibi olan yahudi, o fakirin ızdırabını anladı ![]() - Nedir hanım, hacı size niçin bağırdı?, diye sordu ![]() İmanlı ve şuurlu bir kadın olan fakirceğiz, Yahudiye hacıyı şikayet etmek yerine : - O benim büyüğümdür ![]() ![]() Fakat Yahudi durumu anlamıştı ![]() ![]() - Allah sana iman nasip etsin ![]() ![]() ![]() Dul ve yetimi dükkanından kovan hacı, o gece bir rüya gördü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Giremezsin hacı, dur bakalım nereye gidiyorsun? dediler ![]() Hacı durdu : - Niye giremiyorum, bu köşk benim değil mi? diye sordu ![]() Melekler cevap verdiler : - Düne kadar senindi ama, maalesef dün sizden başkasına devredildi ![]() ![]() Hacı neye uğradığını anlayamadı ![]() ![]() Sabah olunca doğru yahudi Avram efendinin dükkanına gitti ![]() - Avram efendi, dünkü dul kadına sen kaç liralık elbise verdiysenonların parasını sana ben vereceğim, dedi ![]() Yahudi bir altın değerinde elbise verdiğni söyledi ![]() Hacı : - Madem o kadarmış al sana onun iki misli, dedi ![]() Fakat Avram olmaz, dedi ![]() ![]() ![]() - Olmaz hacı olmaz, o köşk yüz altınla bin altınla satın alınmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yahudiden de bu cevabı alan hacı, bir daha kapısına geleni boş çevirmeyceğine dair kendi kendine söz vererek oradan ayrılığ gitti ![]() ![]() ![]() Kaynak: Büyük Dini Hikayeler, İ ![]()
|