![]() |
Kabirden Mektup |
![]() |
![]() |
#1 |
zeynoo
|
Kabirden Mektupanacığım canım anacığım artık öldü diye gözlerimi kapamıştınız ya işte o zaman ben bir noktaya bakıyor ve bedenimden alınan ruhumu takip ediyordum gözlerimle bir kısmınız bağrıştı versiyeler dizerek yüksek sesle ağlamaya başladı o zaman çok üzüldüm bana azap veriyordu o dövünmeniz orada bulunanlardan bazıları benim için rahmet dilediler hayır dua ettiler onlar beni ne kadar sevindirdi bi bilsen çünkü onların duasına meleklerde amin diyordu bu arada gözlerimi kapattınız o sırada ben bedenimden alınan ruhuma bakıyordum daha sonra çenemi bağladınız elbisemi çıkarmaklada zamanında davranmanız iyi oldu gördüğünüz gibi ruhum alındıktan sonra dona kalmıştım ayak parmaklarımı da birbine bağlamakla isabet ettiniz yalnız, ölümüm dostlarıma duyurmak da biraz ihmalkar mı davrandınız ceneza namazımı kılan cemaatin daha kalabalık olmasını isterdim çünkü onların çokluğu benim için şeaaftti ayrıca cami avlusuna kadar gelip de cenaze namazımı kılmayanlarada çok üzüldüm doğrusu sizlerin acısını paylaşmanın ifadesi olarak cenazeme gelmekle iyi yaptılar ama birde cenaze namazımı kılsalardı ne olurdu sanki ![]() hem beni sevindirmiş olurlar hemde kendileri karlı çıkarlardı sevgili anacığım geçenlerde beni kabrimi ziyarete gelmiştin selam verdin bana bende sana selamla mukavele ettim duyabildinmi senin ziyaretime gelmeni hep hasretle bekliyorum bilsen gelişin beni ne kadar çok sevindiriyor sık sık gel olurmu anne? birde selamdan sonra benim için mafiret dilersen çok sevinirim buna ihtiyacım var kızma bana anne burada ben çok rahatsızım dünyadaki gafletimin azabını çekiyorum şimdi ruhum hep ızdırap içinde ne semadayım ne de arzda ikisi arasında kaldım keşke dünyada salih ameller yani hayırlı ve iyi işler yapsaydım keşkee o zaman illiyumda olacaktım yerimde belli olucaktı bunu ne kadar çok isterdim çünkü dünyada Allah'a verdiği ahde vefa gösteren,dürüst olan,iyi amel işleyenler var ki sanki cennetteymiş gibi bir kabir hayatı sürüyorlar yinede durumuma şükrediyorum anne en azından geç de olsa beni kurtarıcak imanım var zira inkarcıların kafirlerin durumları çok daha kötü onların ruhu yedi kat yerin dibindeki siccihimde siyah kuşların ağzında veya kursaklarında azab olunmak da burada birbiriyle görüşmek mümkün ancak bunu iyi amel sahipleri yapabiliyor iyi amel sahipleri birbirlerini ziyaret ediyor sizin dünyanızdaki olmuş yada olacak şeyleri müzakere ediyorlar ama herkes dilediğiyle görüşemiyor ancak amelde birbirinin dengi ve derecesinde olanlar birbiriyle görüşüyor bense hiç kimseyle görüşemiyorum anne bir nevi tutuklu gibiyim telaşım o kadar çok ki fırsat bulamıyorum yada buraya günahlarımla geldiğim için görüşmeme izin verilmiyor bu alemin kanunu işte böyle anne ne olur dünyadayken iyi ameller işleseydim ve buraya hayırlı amellerle gelseydim o zaman babamıda görürdüm onu ne kadar çok görmek istiyorum bu arzumu bilemezsin fakat onun güzel amelleri kendisini kurtarmış ki benim bulunduğum azap yerinde onu göremiyorum anne ![]() ![]() anacığım üzerimi toprakla örtüp döndükten sonra ruhum bedenime döndü o zaman beni kabre koyanların yürüyüşlerini ayak seslerini duyuyordum hemen sonra 2 melek geldi yanıma birinin adı münker diğerinin adı nekirmiş öyle heybetliydilerdi ki korkumdan ne söyleyeciğimi ne yapacağımı şaşırdım çünkü herşey ortadaydı ahiretteki akibetimi tahmin edebiliyordum artık cehennemdeki yerim daha önce gösterilmişti zaten bunun için kıyametin kopmasını hiç istemiyorum anne zira kıyamet koparsa cezamın infazı için ceza yerine yani cehenneme giricem korkuyorum anne çok korkuyorum ama ameli iyi olanlar buraya sevaplarıyla gelenler onlar çok sevinçli münker ve nekirden hiç korkmuyorlar cennetteki yerlerini de görmüşler onun için kıyamet bi an önce kopsada cennette bi an önce ulaşsak diye heyecan içindeler dedim ya anne münker ve nekirin heybetini görünce çok korkmuştum birde bana RABBİN kim DİNİN ne NEBİN kim diye sordular KİTABIN nedir KIBLEN neresidir İMANIN nedir AMELİN nedir gibi sorularda sordular bu defa iyice şaşırdım ve bir türlü cevap veremedim çok bağırdım anne beni duyabildinmi? halbuki sorların cevabı o kadar kolay ki iyi amel sahipleri RABBİM ALLAH,DİNİM İSLAM,PEYGAMBERİM HZ ![]() ![]() ![]() çünkü Allah'ın kanunu böyle ![]() ![]() herkes işlediğinin karşılığını görüyor sevgili anneciğim az önce belirttim ya şimdi ben büyük bir azap içindeyim kabrim beni sıkıyor hep sıkıntıdayım yakınlarımla görüşemiyorum sizlerden haber alamıyorum yerim yurdum belli değil bunlar hep ızdırap veriyor bana hele hergün sabah akşam cehennemde çekeceğim cezanın bana tekrar tekrar gösterilmesi varya o daha çok korku ve ızdırap veriyor fakat anne ümidimi yinede kaybetmedim zira bu azapla kurtulabilirsem dar-ı menkıf denilen mahşerde temiz olurum hiç olmazsa eğer bu azaplada temizlenemezse ve yine mahşerde temizlenemezsem çok korkuyorum anne ancak cehennem ateşiyle temizleneceğim çünkü herhangi bir yolla Allah'ın rahmetine ulaşşmak veya kabirde yada mahşerde temizlenmek gibi bi yolla temizlenemeyenler cennete giremiyorlar buranın değişmeyen kanunu bu temiz olmayanlar yani günahlarından arınmadan hiç kimse cennete giremez çünkü orası temizlerin yeridir ![]() ![]() Yusuf Ziya ÖZKAN |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Kabirden Mektup |
![]() |
![]() |
#2 |
CeRvaNteS
|
![]() Cevap : Kabirden Mektupgerçekten çok güzel hepsini okumadım yada okuyamadım ![]() ![]() neyse paylaşım için çok teşekkür ederim şey bu arada avatarın çok güzel ben onu bilgisayarıma kaydettim eger sana özel ise silebilirim ama hoşuma giden avatarları nedense topluyorum :)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
zeynoo
|
![]() Cevap : Kabirden Mektupben tşk ederim arkadaşım sorun değil kullanabilirsin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
bukettt
|
![]() Cevap : Kabirden MektupOkumştum cep kitabı gib bişeydi uyuyamcmştımokyunca teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
zeynoo
|
![]() Cevap : Kabirden Mektupben tşk ederim buketcim bunu sesli olanı daha güzel ama şimdilik bunu paylaşmak istedim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
fatmanur
|
![]() Cevap : Kabirden Mektupmüthiş bir yazı paylaşım için çok teşekkürler
Sen öyle rahmet edersin ki rahmetinin bir cilvesi cennetim olur Rahmetinden bir parıltı sonsuz mutluluğumdur Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur Su çorak gönlüme merhametini indir Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gözyaşı
|
![]() Cevap : Kabirden MektupÇok güzel bir mektup eline sağlık zeynoo
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
zeynoo
|
![]() Cevap : Kabirden Mektupokuyan gözlerinize sağlık arkadaşlar ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|