![]() |
Bir Doğa Sevdası Özdere |
![]() |
![]() |
#1 |
mate
|
![]() Bir Doğa Sevdası ÖzdereÖzdere ![]() ÖZDERE'YE ULAŞIM Özdere, her yönden rahatça ulaşılabilinecek bir karayolu üzerindedir ![]() Hangi yönden ulaşmak isterseniz , sizi sıkmayan nefis çam ormanları arasından geçerek, koylarının etrafından dönerek, Kuşadası Körfezinin muhteşem görüntüsünü seyrederek ulaşabilirsiniz ![]() ![]() ![]() İzmir-Gaziemir semt garajından kalkan Belediye otobüsleri sabah 07:00 - 09:00 , akşam 17:30 - 19:15 de İzmir-Gaziemir üzerinden Özdere' ye, sabah 05:45 - 07:00 , akşam 15:30 - 17:30 da Özdere' den İzmir'e hareket etmektedir ![]() Bölgede ayrıca Kuşadası-Selçuk-Özdere-Seferihisar' a minibüs seferleri yapılmaktadır ![]() Tarihi KASURA , DİOSHİERON , KESRİ , KESRE , ÖZDERE Tarih sayfaları , Beldemizi Hititler döneminde ; " Kasura " , İyonyalılar'da ; " Dioshieron " , Osmanlılar ' da ; " Kesre " ye taşırken , 1960'lı yıllarda şimdiki adı " ÖZDERE " ile tanışmıştır ![]() M ![]() ![]() ![]() Beşiği " olan Ege'nin şirin bir kıyı beldesidir ![]() Günümüzde , 22 km ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İzmir ili , Menderes İlçesinin , Bakanlar Kurulunca onaylı tek Turizm Beldesidir ![]() ![]() ![]() Orman Bakanlığı , Kalemlik Milli Parkı ise eşsiz güzelliği ile kamping ve günü birlik turizme hizmet vermektedir ![]() Turizm , Halkın en önemli gelir kaynağıdır ![]() ![]() İnce kabuğu , çekirdeksiz ve mis kokulu " SATSUMA" mandalinası , Dünya Ülkelerinin sofralarını süsler ![]() Tarihi Ören Yerlerine yakınlığı kadar , Adnan Menderes Hava Limanı ve Selçuk_ Efes Hava limanına , Kuşadası ve Çeşme Deniz Limanlarına yakınlığı Özdere'yi kara ve deniz yolları ile Dünyaya açılan bir pencere haline getirmiştir ![]() Denizi ile , sahili , kumu ile , güneşi , ormanı , havası ile Özdere'yi anlatmak değil, yudum , yudum yaşamak gerek diyorum ; HERKESİ " DOĞA SEVDASI ÖZDERE ' Yİ " GÖRMEYE VE DOYA , DOYA YAŞAMAYA DAVET EDİYORUM ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Bir Doğa Sevdası Özdere |
![]() |
![]() |
#2 |
seferyilar90
|
![]() Cevap : Bir Doğa Sevdası ÖzdereAramız da Özdereli Olan Var Mı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Bir Doğa Sevdası Özdere |
![]() |
![]() |
#3 |
devrimsimsek
|
![]() Cevap : Bir Doğa Sevdası Özdereözdere değil ama selçuk ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|