![]() |
Babasiz Kadinlar... |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Babasiz Kadinlar...Ben yazmayı düşünüyordum ama, benim onları yazmamı bu kadar isteyeceklerini düşünmüyordum ![]() ![]() ![]() Babasız kadınların bu kadar çok mail göndereceğini beklemiyordum ![]() ![]() ![]() Babalarının prensesi kadınları yazarken, babasız kadınları kendilerini yazı öksüzü hissedeceklerini tahmin etmiyordum ![]() Babasız kadınların babasız hayatlarını anlatmamı bu kadar isteyeceklerini sanmıyordum ![]() ![]() ![]() Sanmıyordum; çünkü babasız kadınların kendilerini ne kadar öksüz hissetiklerini biliyordum ![]() ![]() ![]() Bu öksüzlüğün dipsiz kuyularını yazılarda anlatmamı isteyeceklerini sanmıyordum ![]() ![]() ![]() Babasız kadınlar müthiş kadınlardı ![]() ![]() ![]() Babasız kadınlar, çok zor ama çok sevgi dolu kadınlardı ![]() ![]() ![]() Babasız kadınlar, onları terk eden babalarının, onlarda bıraktığı eksikliği bilen ve erkeğine ona göre davranan kadınlardı ![]() ![]() ![]() Babasız kadınlar, onları sevmemiş görünen babaların, onlara yarattığı dilemmaları hayatta her şeyiyle yaşayan ve yaşatan kadınlardı ![]() ![]() ![]() Onun için babasız kadınlar, bir erkeği sevdi mi çok sever, acıtırkense çok acıtırdı ![]() ![]() ![]() *** Severken, sevilemeyen baba kadar okyanus bir sevgi, acıtırken acıtılamayan baba kadar cehennem bir acı yaşardınız ![]() ![]() ![]() Okyanusun üstündeki güneşin pırıltılarıyla, yedi kat derinliklerdeki cehennem ateşi arasında kum saati olurdunuz ![]() ![]() ![]() Babasız kadınlar kendilerinde olmayan büyük mutlulukları, yaşamadıkları büyük sevgileri kimselerle kıyas kabul etmez biçimde erkeklerine sunarlardı ![]() ![]() ![]() Karşılığında sınırsız sevgiler, geçmiş eksikleri dolduracak ilgiler beklerlerdi ![]() ![]() ![]() Onu bulamadılar mı acıtırlardı ![]() ![]() ![]() Zamanında acıtamadıkları babalarını da acıtmışcasına acıtırlardı ![]() ![]() ![]() Katmerleşen acı, nefes aldırmazdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onun için babasız kadınlarla dans, okyanusta bir yelkenli gibiydi ![]() ![]() ![]() Okyanusun sonsuzluğunda müthiş zevkliydi ![]() ![]() ![]() Denizi ve sevgiyi bir göl gibi değil, sonsuz bir özgürlükte hissettirirdi ![]() ![]() ![]() Babasız kadınlarla dans, aynı zamanda çok riskliydi ![]() ![]() ![]() Azgınlaşan okyanus dalgalarının nerede ne zaman erkeği alabora edeceğini kestirmek güçtü ![]() ![]() ![]() Dalgaların ne zaman şiddetleneceğini bilmek her zaman mümkün değildi ![]() ![]() ![]() Okyanusun altındaki derinliklerin hepsine hakim olmak güçtü ![]() ![]() ![]() *** Baba sevgisizliğinin, baba terk edilmişliğinin, etraftaki babalara karşı babasızlığın ne olduğunu anlatabilmek felsefeyle mümkün değildi ![]() ![]() ![]() ![]() Bir 24 Aralık gecesi, o zaman aşık olduğum kadına, önce onun olan çocuğunun “Bana baba demesinde artık bir sakınca olmadığını” söyledim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşkım bittiğinde eski sevgililer olurduk ![]() ![]() ![]() ![]() Üstelik giden babasının ardından, ilerde büyük aşklar ve sevgiler verse de, hayattan ve erkeklerden büyük intikamlar alırdı ![]() ![]() ![]() O intikamlar önce onun hayatını mahvederdi ![]() ![]() ![]() Acı verirken canı acı-masa da, acı vermeden önce canı çok acımış olurdu ![]() ![]() ![]() *** Benim kızım babasız kadınlardan olmadı ![]() ![]() ![]() Ama bu babasız kadınlardan beni hiçbir zaman uzak tutmadı ![]() ![]() ![]() Çünkü babasız kadınlar müthiş kadınlardı ![]() Can acıtsalar da, okyanus dalgaları gibi tehlikeli olsalar da, sevginin sonsuzluğunda okyanus güzelliğindeydiler ![]() ![]() ![]() Erkeklere karşı güvensizdiler ![]() ![]() ![]() Ama erkeklere karşı güven duymak isteyecek kadar sevgi doluydular ![]() ![]() ![]() Hiçbir zaman tam güven duymayacaklardı ![]() ![]() ![]() Ama her zaman hayatlarını teslim edecek kadar seveceklerdi ![]() ![]() ![]() Reha Muhtar ************************************ Dünyada En Çok Sevdiğim Kişiye: Babama Bir gün Alaeddin’in sihirli lambası gelir ve: “Dile benden, ne istersen”, der ![]() “Babamı”, derim ![]() ![]() ![]() ![]() Lamba bu istek üzerine şaşırır ![]() ![]() ![]() “Görmedim ama hani sen sihirliydin? Önce umutlandırdın beni, ne dilesem yapacağını söyledin ![]() ![]() Lamba çok üzülür ![]() ![]() “Evet, hem de çok Bilirsin, babalar kızlarına, kızlar da babalarına çok düşkündürler ![]() ![]() Lamba: “Öbür tarafta başka kim var?”, dedi ![]() “Babaannem, dedem,babamın çok sevdiği birkaç arkadaşı var ![]() “Baban annesine düşkün müydü?” “Evet, hem de çok ![]() “Sen babana kavuşacağın zaman mutlu olacağını düşünüyorsun, babanın annesine kavuştuğunu düşünüp mutlu olmalısın bence ![]() ![]() “Düşündüm ![]() ![]() ![]() ![]() “Senin bu hayatta amacın yok mu?” “Var ![]() ![]() ![]() Lamba: “Senin birazcık da olsa olumlu düşünmeni sağladıysam ne mutlu bana ![]() ![]() yanımda olmasan bile babalar gününü kutluyorum biliyorum ki hissediyorsun,hep kalbimde olacaksın ECE 15 haziran 2003 Bir Çocuğun Babası İçin Yazdığı Yazı alıntı ![]() ![]()
|