![]() |
"Göndersen Önünde Bulurdun" |
![]() |
![]() |
#1 |
fatmanur
|
![]() "Göndersen Önünde Bulurdun"Tamahkar, bahil, hasis bir adam kahvede otururken, bir meczup bu adama lihikmetin musallat olup, “Bana iki akça ver, canım yoğurt istiyor” diye yalvarmaya başlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Allah cezanı versin ![]() ![]() ![]() Hiddet ile oradan ayrılan adam doğru evine gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Yahu, burası neresidir?” O zat, “Cennettir” diye karşılık verince “Ne biçim cennet bu, hani kebaplar, şaraplar, hani huriler?Onlardan hiç bir şey göremedim” dediğinde öteki, “Dur bakayım, şurada biraz yoğurt var” diye dönüp biraz yoğurt getirir, “Buyurun” der ![]() “Biraz ekmek verir misin?” deyinde karşısındaki adam: “Kardeşim, dün bu yoğurdu sen göndermiştin ![]() “Ed dünya mezraatül ahire” yani “dünya ahiretin tarlasıdır” Cimri adam kan ter içinde kalkar ![]() ![]() ![]() ![]() İrşad, 2 ![]()
Sen öyle rahmet edersin ki rahmetinin bir cilvesi cennetim olur Rahmetinden bir parıltı sonsuz mutluluğumdur Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur Su çorak gönlüme merhametini indir Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : "Göndersen Önünde Bulurdun" |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : "Göndersen Önünde Bulurdun"teşekkürler fatmanur ![]() |
![]() |
![]() |