Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fransadan, ise, kuran, kuvvetli, yapayım

Kur'an, Fransa'dan Kuvvetli İse Ben Ne Yapayım ?

Eski 02-14-2008   #1
fatmanur
Icon4

Kur'an, Fransa'dan Kuvvetli İse Ben Ne Yapayım ?

Cezayir'in istilasından yüz sene geçtikten sonra bir Fransız hakimi Cezayir'de şunları söylüyor: "Kur'an'ı aralarından kaldırmalıyız Müslümanları yenebilmemiz için Arapça'yı yasaklayıp, söküp atmalıyız!"

Bu ve buna benzer mesajlar, Fransa'da garip uygulamalara sebep oldu Cezayirli gençlerin kalbinde Kur'an'ı ve O’nun tesirlerini kaldırmak için çalışmalara başladılar Bunlardan birisi şöyle cereyan etti:

Cezayir'den on Müslüman genç kızı alarak Fransa'ya getirdiler Fransız okullarına kaydettiler Fransız elbiseleri giydirdiler Fransızca'yı öğretip kültürlerini de iyice telkin ettiler Artık kızlar, tam Fransız'a benzemişlerdi Aradan on bir sene geçtikten sonra Müslüman kızların, her şeyleriyle Fransızlaştıklarını göstermek için bir tören düzenlediler Törene; bakanlar, gazeteciler, mütefekkirler, bu politikadan yana olan yabancı diplomatlar da çağırıldı Ancak, törenin daha başında davetliler, hiç beklemedikleri bir sürpriz ile karşılaştılar Çünkü gözler tam sahneye çevrilip, heyecanlı bir sessizlik ortalığı kapladığı zaman Fransızlaştıkları söylenen Cezayirli kızlar, birden salona kendi İslami kıyafetleriyle girivermişlerdi Fransız gazeteler gürültüyle ayağa kalkıp bağrışmaya başladılar:
"-Yüz yirmi sekiz senedir Fransa Cezayir'de ne yaptı öyle ise?"
Fransa'nın müstemlekeler bakanı ayağa kalkıp çaresizlik içinde şu cevabı veriyordu:
"-Kur'an, Fransa'dan kuvvetli ise ben ne yapayım?"

Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur
Su çorak gönlüme merhametini indir
Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Kur'an, Fransa'dan Kuvvetli İse Ben Ne Yapayım ?

Eski 02-14-2008   #2
[KAPLAN]

Kültür sömürüsü belki de en tehlikeli olandır Öyle tehlikelidir ki o, bir iki nesil içinde kendini tamamen benliğinden soyutlar, sinsice kanına giren yabancılaşmanın farkında bile varmazsın Perdenin arkasına bakmak isteyenlerin birçoğu bilirler ki savaşlar günümüzde artık kalemle oluyor

Değerli paylaşımınız için çok teşekkürler

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 02-14-2008   #3
gülgüzeli

Emeğine sağlık fatmanur teşekkürler paylaşım içinsizede aynan katılıyorum Sevgili Kaplan yorumunuz için teşekkürler

Eski 02-14-2008   #4
Şengül Şirin

paylaşım için teşekkürler fatmanur
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com