02-13-2008
|
#1
|
Berna
|
Sacher Squares

Malzemeler:
zemini icin:
- 125 gr un
- 60 gr tereyag, küp küp kesilmis
- 60 gr toz seker
- Hafif cirpilmis iki yumurta sarisi
- 2 cay kasigi buzlu su
Hazırlanması:- firini 180 dereceye ayarlayin
- yogurma kabiniza unu eleyin, ardindan tereyagini ekleyip parmak uclarinizla yogurun, sekeri ekleyip tahta kasikla karistirin ve yumurta sarilarini ekleyin
en son buzlu suyu da koyduktan sonra puruzsuz bir hamur elde edene dek yogurun, gerekirse su ekleyebilirsiniz ama gerekecegini pek sanmiyorum
- Tepsinize sereceginiz yagli kagida 18 cm ye 27 cmlik bir dikdorten cizin, ve ters cevirip tepsiye koyun
Elde ettiginiz hamuru merdaneyle acip, dortgenin tam ustune gelecek sekilde kagida serin, dikdortgenin disina gelen fazla yerlerini bicakla ayirin ve firinda 10 dakika altin sarisi renk alana kadar pisirin, firindan cikarip sogutun
Kek icin:
Malzemeler:
- 125 gr un
- 40- 50 gr kakao
- 250 gr pudra sekeri
- 100 gr tuzsuz tereyag
- 2 yemek kasigi kayisi marmelati
- Sarisi beyazi ayrilmis 4 yumurta
- yumurta aklarini cirparken kullanmak icin bir fiske tuz
- ekstradan üzeri icin 1 su bardagi kayisi marmelatı
Hazırlanması:
- firini 180 dereceye ayarlayin
- 18 cmye 28 cm dikdortgen kalibinizi yaglayin, benim kalibim buyuyen kaliplardan oldugu icin altina serdigim yagli kagidi ice dogru kivirdim sizma olmasin diye
- kakao ve unu genis bir karistirma kabina eleyin, ortasini havuz gib acin
isiya dayaniklii ayri bir kapta sekeri, yagi ve 2 kasik marmaeladi karistirin, cok kisik ateste tereyag eriyip seker yagin icinde kabybolana kadar karistirin, ve atesten aldin yagli karisimi havuz gibi actigniniz unlu kakao karisimin ortasina dokun, iyice karistirip ve malzemeler birbirini ozumsedikten sonra yumurta sarilarini ekleyip yine cok iyi karistirin
- temiz ve kuru bir cirpma kabinda yumurta beyazlarini koyun ve bir fiske tuz esliginde kar gibi olana dek hic durmadan mikserle cirpin, kabi ters cevirdiginizde dusmeyecek kivama geldiginde cirpmayi birakin ve metal bir kasik yardimiyla kakaolu karisimin icine yedirin
- kalibiniza bu karisimi dokun ve yaklasik 30 dakika, keke batirdiginiz bicak veya kurdan temiz cikana dek pisirin
kek pistikten sonra sogumasi icin 15 dakika bekleyip kalibindan ayirin
kaplama malzemeleri:(yüzeyi için)- 250 gr bitter cikolata
- 250 ml çiğ krema
Hazırlanması:- teflon sütlüğünüzün icine cikolata ve kremayi koyun
cikolata kremayla bütün olana kadar cok kisik ateste ara sira karistirarak eritin Oda sicakliginda sogumasi icin birakin, sakin ara sira karistirmayi unutmayin üstü kabuk baglamasin
- marmelatı mikrodalgada veya benmari usulu, hatta daha kolayi teflon sutlukte ocakta isitin
pürüzsüz bir kivam almasini bekleyip kenara alin
- ilk pisirdiginiz zeminin uzerini fircayla marmelata bulayin ve dikkatli bir sekilde üstüne kakaolu kek kismini yerlestirin, yapismasi icin hafifce ama cok hafifce üstüne pat pat vurun
- Keskin bir bicakla 24 kareye ayirin
- her karenin yan yüzeylerine fircayla marmelatı surun, bu parcalari izgaranin üstüne alin, aralarinda en az 4 cm bosluk kalsin
- Spatulayla cikolatali kaplama sosumuzu, altina yagli kagit serilmis tepsi olan izgaranin ustundeki sacher squarelerimizin tabani haric her yerine surelim
bu cok sabir gerektiren bir is, ben bir sure sonra elimle sosun icine daldirmaya basladim, kenarlardaki acikliklar icin de krema sıkacaginin en ince ucunu kullanabilirsiniz sosun karelere yerlesip sogumasini bekleyin ve soguduktan sonra krema torbasina doldurdugunuz kaplama sosuyla karelerin ustune S harfi yapin
- Hava almayan bir kapta saklanirsa 5 gun dayanabilir

Çok zahmetli bir tatlı ama çok lezzetli :38:38
|
|
|