Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bedeli, ederim, kullar, okuyun, ödeyemeztavsiye

Bu Bedeli Kullar Ödeyemez..Tavsiye Ederim Okuyun

Eski 02-11-2008   #1
gülgüzeli

Bu Bedeli Kullar Ödeyemez..Tavsiye Ederim Okuyun

Bu bedeli kullar odeyemez

Evliyalardan birisine bir gun,

"Efendim, ihlas hususunda en cok etkilendiginiz bir olay yasadiniz mi?" diye sorarlar

"Evet yasadim" buyurur ve devam eder :

- Mekke-i Mukerreme'de altin kesemi kaybetmis, parasiz kalmistim Basra'dan para bekliyordum ama gelmemisti Sacim sakalim cok uzamisti Bir berbere girdim "Param yok, Allah rizasi icin saclarimi duzeltebilir misin?" diye sordum

Berber o anda birini tiras ediyordu Hemen adamin yanindaki bos koltugu gosterip,

- Otur buraya, dedi ve onu birakip beni tiras etmeye basladi

Adam itiraz etti Berber :

- Kusura bakmayiniz efendim, dedi Sizi ucreti mukabilinde tiras ediyorum Ama bu genc Allah rizasi icin istedi Allah icin olan isler onceliklidir ve bir bedeli yoktur yani Allah icin olan isin bedelini kullar odeyemez ve bilemez, dedi

Berber tirastan sonra, cebime zorla birkac altin sokusturdu:

- Acil ihtiyaclarini karsilarsin, imkânim bu kadar kusura bakma

Aradan birkac gun gecti, bekledigim para geldi Ona bir kese altin goturdum Bana su cevabi verdi :

- Asla alamam Allah icin olan isin bedelini kullar odeyemez demedim mi ben, var git isine, Allah selamet versin

Helallesip ondan ayrildim ama tam kirk senedir ona dua ediyorum, ona dua etmeye doyamiyorum, gece kalkip dua ediyorum

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com