![]() |
Abdest Nasıl Alınır?..(Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Abdest Nasıl Alınır?..(Resimli Anlatım)ABDEST Abdesti olmayan bir kimse namaz kılamaz, tilavet secdesi yapamaz, Kur'an-ı Kerime el süremez ![]() ![]() Abdestin Alınış Şekli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mümkünse kıbleye karşı oturulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1) Önce kollar dirseklerin yukarısına kadar sıvanır, sonra "Niyet ettim Allah rızası için abdest almaya" diye niyet edilir ![]() ![]() ![]() 2)Eller bileklere kadar üç kere yıkanır ![]() dilir ![]() ![]() ![]() 3) Sağ avuç ile ağıza üç kere ayrı ayrı su alınıp her defasında iyice çalkalanır ![]() ![]() 4)Sağ avuç ile buruna üç kere ayrı ayrı su çekilir ![]() ![]() 5) Sol el ile sümkürülerek burun temizlenir ![]() ![]() 6) Alında saçların bittiği yerden itibaren kulakların yumuşağına ve çene altına kadar yüzün her tarafı üç kere yıkanır ![]() ![]() 7) Sağ kol dirseklerle beraber üç kere yıkanır ![]() Yıkarken kolun her tarafı, kuru bir yer kalmayacak şekilde iyice ovulur ![]() ![]() 8) Sol kol dirseklerle beraber üç kere yıkanır ![]() Yıkarken kolun her tarafı, kuru bir yer kalmayacak şekilde iyice ovulur ![]() ![]() 9)Eller yeni bir su ile ıslatılır ![]() ![]() ![]() 10)Eller ıslatılarak sağ elin şehadet parmağı ile sağ kulağın içi, baş parmağı ile de kulağın dışı; sol elin şehadet parmağı ile sol kulağın içi, baş parmağı ile de kulağın arkası meshedilir ![]() ![]() 11)Elleri yeniden ıslatmaya gerek olmadan geriye kalan üçer parmağın dışı ile de boyun meshedilir ![]() ![]() 12)Sağ ayak üç kere topuklarla beraber yıkanır ![]() ![]() ![]() 13)Sol ayak üç kere topuklarla beraber yıkanır ![]() ![]() __________________
|