![]() |
Koca Burunlu Kazım! |
![]() |
![]() |
#1 |
RaHaTSiZ
|
![]() Koca Burunlu Kazım!Ecel, kaza, savaş, politika, sersemlik O kadar çok sebebi var ki gelmek için Hiç bu kadar kahpe ölmemiştik Hiç bu kadar alenen gelmemişti kitleler ile alay eder gibi Sureti bu kadar bana benzememişti Gülüşü, sesi, ve ince telli saçları Hiç bu kadar onuruma dokunmamıştı şu mavi olduğu iddia edilen, gizemli yolculuk Bu soruyu İlk kez, küçük bir çocukken sormuştum Babamın ilk kez uzaklara gidişinde Bu kadar içten Neden? Çaylıkların kokusunu da bilirdim oysa Peştemal yapan kadınları Karayemişinden de tatmışlığım vardır Küçük ellerim ile Dere kenarlarında ilk sigaramı içmişliğim Benim de senin yaşadığın yerlerde ölmüşlüğüm vardır Kazım Yeşiller arasında şiir yazmışlığım Ne de güzel gelir bembeyaz gecelikleri ile ince, dağ patikalarından ilham perileri Sevginin, sevgilinin, onurun ve insanlığın kılığında Öyle bir işler ki ruhuna İşte, horonun coşkusu tam buradan gelir bölge halkına Hep biz; Hep biz gördük memleketin başındaki belaları Annemizin bedeni gibi gördük toprağımızı, içini, dışını, doğusunu, batısını Biz deliyiz, arızalıyız be Kazım! Başka muhitlerin çığırtkanlığını yapmadık Bir doğrularımız var bizim, birimizin gitar teli, diğerimizin mürekkebi, kağıdı, kalemi Biz deliyiz be Kazım! Gözümüz kara bizim Önümüzü göremeyelim, kukla olmayalım, hiçe yaşamayalım, yalnız, kendi doğrularımız ile ölelim diye, Allah, burnumuzu büyük yaratmış bizim Karadenizli analar / babalar bu deli çocukların acısını hafifletmek için fıkralara döşemiş çocuklarını Güldürmüşler yedi alemi, ağlanacak halimize Ah! Koca burunlu Kazım! Buna rağmen gördün gelişini ölümün Yine, burnunu boyundan büyük işlere soktun Sen, kaçıncı gelişini simgeliyordun kim bilir Ardından gelenler kaç defa daha üstlenecek bu rolü Ardından: Kefene dolanmış, ilham perisi kılığında binlerce Azrail her gece iniyor ince, patika yollardan, yeşil / mavi memleketin üzerine Ecel, kaza, savaş, politika, sersemlik O kadar çok sebepleri var ki gelmeleri için Siyaha boyuyorlar mavilikleri / yeşillikleri Çaylıklar da koşturan güzel yüzlü çocuklar bir bir alıyor fıkralarda ki yerlerini O kadar çok sebepleri var ki fıkralara karışmak için Büyük bir burun, yeşil ve mavi, çaylıklar, dalgalar, ilham perileri, delilik, şarkılar, şiir ![]() ![]() ![]() ~~ Kazım Koyuncu Anısına
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Koca Burunlu Kazım! |
![]() |
![]() |
#2 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : Koca Burunlu Kazım!Teşekkürler rahatsız emeğine sağlık ![]()
|