![]() |
Küçük Hafız Kız |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Küçük Hafız Kızİlkokulu bitirip kursa gelmişti ![]() söylemişti ![]() “Fatma ”dedi… Ve ekledi: “ Eğer hafızlık yaptırmazsanız kaydolmak istemiyorum ![]() gösteriyordu ![]() yaparız, hoca da ![]() ![]() ![]() O küçük gözlerinin içi parıldadı birden ![]() hele sen, ille de hafız olacağım der de, baksa bir şey demez ![]() hocasından duymuş ![]() giydirilecekmis demiş herhalde ![]() biz de bu kadar duyduk anladık ![]() ![]() “Tabi teyze ne demek, keşke herkes sizin gibi duyduklarından etkilense de teslim olsa ![]() emanet ![]() ![]() ben onun elini öptüm ![]() ![]() günahlı, asıl sizinkiler öpülmeye layık ![]() ahrette belli olur ![]() Erzurumlu olduğunu öğrendim ![]() buralarda”… Zaman ilerledikçe Fatma’nın edepli tavırları daha da çok etkiledi beni ![]() Azimliydi ![]() kez ![]() ![]() Hocam, hafız olmak için Kur’an-ı bitirmek mi lazım?“ diye sordu ![]() Tabii ki, hepsini ezberleyeceksin ki hafız adını alacaksın ![]() üzülmüş gibiydi ![]() ![]() arkasına gitti ![]() bitmeyeceğini, mutlaka içindekiler uygulamak gerektiğini hatırlatıyordum ![]() Talebelerden biri, “ Hocam” dedi, “Fatma’nın annesi ona abdestli olmayanın hafızlara dokunamayacağını söylemiş, doğru mu? “diye sordu ![]() doğrusu ![]() Hafız’a kıymet verdiklerinden öyle yaparmış” dedim ![]() bu iş ![]() görüyorlardı ![]() ![]() in kelamını ezberliyorlar, onlara fazla görmem bunu… Bu arada Fatma ara sıra rahatsızlanıyor ve revirde yatıyordu ![]() Fatma’nın morali ve sağlığı daha da çok bozuluyordu ![]() aksatınca sordum:” Ne oldu yoksa, anneni mi özledin?” “Hayır” dedi ![]() moralin bozuk? Çok fazlada hasta oluyorsun“ dedim ![]() ki annemi özleyip de gitmek istediğim yok ![]() ![]() çok korkuyorum ![]() şey diyemedim ![]() ![]() O küçük kalpte bu ne imandı Ya Rabbi! ![]() ![]() Onu hayranlıkla izliyordum ![]() ![]() zorunda kaldık ![]() Hoca hanım derhal bu talebeyi ailesinin yanına gönder“ dedi ![]() “Neden?“ diye sordum ![]() talebe kanser…” dedi ![]() “Adeta başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü ![]() sarmıştı ![]() ![]() anlamış gibi bana sorular sorup dikkatimi dağıtmaya çalışıyordu ![]() eğilerek ”Hocam” dedi, “ Azrail insanların canını alırken nasıldır?” Ağlamamak için kendimi zor tuttum, “Güzel bir surettedir, mü’min kullara” dedim ![]() mü’minim” dedi… Simdi anlamıştım, bana önceden sormuş olduğu soruyu ![]() biliyordu Hafız olmak için Kur’an-i bitirmesi gerektiğini söylediğimde, neden üzüldüğünü simdi anlamıştım ![]() başladık ![]() ![]() gerekiyordu ![]() ![]() Eğer söyleseydim belki kursa almazdınız ![]() dedim ![]() ![]() ya, Rabbim seni hafızlar zümresinden yazmıştır insaallah ![]() sarıldı boynuma: “Gerçekten ben simdi hafız sayılırmıyım? Anne bak, duydun değil mi?” Ya Rabbi bu ne aşktı! ![]() ![]() Rabbimin hikmeti tecelli etse de iyi olsaydı su Fatma, ne güzel bir kul olurdu ![]() ![]() ![]() Bir iki hafta sonra ailesi ağırlaştı haberini verdi ![]() ondan iki mektup almıştım ![]() ![]() Rüyalarına bile girdiğini yazıyordu ![]() Bir gün sabah namazından sonra telefon çaldı ![]() ses ![]() ![]() hatim okurmusunuz?” deyince ben de dayanamadım ağlamaya başladım ![]() beni teselli edercesine telefonu kapatmadan,” Size ölmeden önce sunu söylememi istedi” dedi hıçkırarak: “Anneciğim hocama söyle, Azrail söylediğinden de güzelmiş ![]() “-Ey Rabbim; senin kelamın için yanıp tutuşan, yoluna yapışıp kelamına sımsıkı sarılan kulunu, sen son nefesinde yalnız bırakır misin hiç?”
![]() |
Cevap : Küçük Hafız Kız |
![]() |
![]() |
#2 |
fatmanur
|
![]() Cevap : Küçük Hafız KızRABBİM hepimize böyle ALLAH ve İMAN sevgisi versin
Sen öyle rahmet edersin ki rahmetinin bir cilvesi cennetim olur Rahmetinden bir parıltı sonsuz mutluluğumdur Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur Su çorak gönlüme merhametini indir Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|