![]() |
Evlenecek Erkeklere Tavsiyeler |
![]() |
![]() |
#1 |
bbk
![]() |
Evlenecek Erkeklere TavsiyelerŞunlara riayet eden erkek mutlu olur: 1- Eşine karşı her zaman, güzel huylu olmalı ![]() olanları sever, huysuzları sevmez ![]() ![]() her zaman, yumuşak davranmalı ![]() sormalı, şakalaşmalı ![]() ![]() düşmanlarını, borçlarını söyleyerek onu üzmemeli ![]() sevdiğini, söyleyip halini sormalı, tatlı şeyler söylemeli ![]() Bir hadis-i şerif meali: (Müslümanların en iyisi, en faydalısı, eşine karşı iyi ve faydalı olandır ![]() 2- Yapması zor olan şeyleri bile inşallah yaparım diye söz vererek gönlünü almalı ![]() yapan, çocuklarını yetiştiren fedakâr eşidir ![]() 3- Çocuk terbiyesinde, ona yardımcı olmalı ![]() hiç rahat vermeyen, onu insafsızca üzen bir alacaklıdır ![]() yardım edene, Allahü teâlâ yardım eder ![]() 4- Ona, gücü yetiyorsa o şehirde âdet olan elbisenin, ziynetlerin en kıymetlisini almalı ![]() ![]() Helalinden en iyi gıdalar almalı ![]() ![]() yemek sevaptır ![]() ![]() çocuğa verilen paranın sevabı, sadaka sevabından daha çoktur ![]() temin edemeyenin evlenmesi haramdır ![]() 5- Eşi ile iyi geçinmeli ![]() ![]() hıyanet etmeyen kadınları dövmek değil, onları hiçbir suretle üzmek caiz değildir ![]() sert bile söylememelidir ![]() birbirlerini çekemeyenleri çoktur ![]() uyanık olmalı, ana, kız kardeş ve başka kadınların, eşini çekiştirmelerine aldanmamalı, böyle şeyler söylenmesine fırsat vermemeli ![]() ![]() kız kardeşleri için eşinin söylediklerine karşı da uyanık olmalı ![]() eziyet edilmesine fırsat vermemeli ![]() muhakkak saygı göstermeli ![]() saygı, hizmet edilmesi birinci vazife olmalı ![]() duasını almaya çalışmalı, hayır dualarını, büyük kazanç bilmeli ![]() 6- Huysuzluğunu yumuşak karşılamalı ![]() ![]() Akıllı eşler, birbirini üzmez ![]() alametidir ![]() ![]() Sinir hastası olur ![]() ![]() hasta olan kimse, perişan olmuş demektir ![]() yardımlarından mahrum kalmıştır ![]() geçer ![]() ![]() ki bu pişmanlığının faydası olmaz ![]() zararı kendine olur ![]() çalışmalı! 7- Huyu değişirse, suçu kendinde bulup, ben iyi olsaydım, o da böyle olmazdı, demeli ![]() 8- O kızınca, susmalı ![]() ![]() görülünce Allah�a şükretmeli ve ona dua etmeli ![]() eşim beni çok seviyor intibaını vermeli ![]() 9- Günah olmayan kusurlarını görmemeli ![]() devam etmesini tatlı ve yumuşak sözlerle anlatmalı ![]() alacağını söz vererek ibadetleri yaptırmalı, günahlarını önlemeli ![]() Ayıplarını, sırlarını, herkesten gizlemeli ![]() ilmihalini öğretmeli ![]() ![]() 10- Ona, hep hayır dua etmeli ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Evlenecek Erkeklere Tavsiyeler |
![]() |
![]() |
#2 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : Evlenecek Erkeklere TavsiyelerBu şekilde hanımına yaklaşan bi erkek,ve erkeğinin bu yaklaşımını anlayan, güzel değerlendiren bi kadın ,sanmıyorum ki mutsuz olsunlar ![]() ![]() ![]()
|