|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bak, okumalısınız, sansa, yarismasindanmutlaka |
![]() |
Sansa Bak Yarismasindan(mutlaka okumalısınız ) |
![]() |
![]() |
#1 |
x_KuMSaL_x
|
![]() Sansa Bak Yarismasindan(mutlaka okumalısınız )125 bin YTL'yi kaybedince dedigi o soz var ya! FOX'daki Ahmet Cakar'in sundugu 'Sansa Bak!' programini izleyeniniz vardir sanirim
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() oyle ' agir' degil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bir Turkiye portresi cikti ki ortaya, sizlerle paslasayim dedim ![]() ![]() ![]() Uc yarismaci vardi ![]() ![]() ![]() Biri ogretmen emeklisi, tatli bir bayan ![]() ![]() ![]() Digeri universite mezunu, ust duzey bir bankaci hanim ![]() ![]() ![]() Digeri de tam yurdum insani ![]() ![]() ![]() Adi; Huseyin Fidan, 42 yasinda ![]() ![]() ![]() Ilkokul mezunu ![]() ![]() ![]() Hayati darmadagin olmus ![]() ![]() ![]() Bir Ozbekle evlenmis, 10 aylik bebegi olmus ![]() ![]() ![]() Dogdugundan beri yuzunu gorememis ![]() ![]() ![]() Ne ise girmisse batirmis ![]() ![]() ![]() Oturdugun evin uc aydir kirasini odeyememis ![]() ![]() ![]() 12 bin YTL borcu var ![]() ![]() ![]() Yarismaya son sansi gibi bakiyor ![]() ![]() ![]() Sokaktan gecen eskiciden resimli ansiklopedi almis ![]() ![]() ![]() Ona calisip, yarismaya gelmis ![]() Bir yaninda emekli ogretmen, diger yaninda universite mezunu ust duzey bir banka yoneticisi hanim ![]() ![]() ![]() Onlarin egitim duzeyine baktikca boncuk boncuk terliyor ![]() ![]() ![]() -'Ama cok calistim, uc gun uyumadan ansiklopedileri okudum ' diye kendine teselli veriyor ![]() ![]() ![]() Neyse yarisma basladi ![]() ![]() ![]() Ilk 2 soruyu bildi, ucuncu de takildi ![]() ![]() ![]() Sira bankaci hanima gecti ![]() ![]() ![]() -'Ingiltere ile Arjantin'i savasin esigine getiren adalar hangisiydi?' Bankacimiz iki secenekte kararsiz kaldi, Huseyin yardim etti, dogru sikki soyledi: Falkland ![]() ![]() ![]() Bankacinin ikinci sorusu; -Hicri takvimin baslangic yili asagidakilerden hangisi? a)600 b)622 c)642 d)720 Bankacinin cevabi mi? c)642 Agzim acik bakakaldim o hanimefendiye ![]() ![]() ![]() -'Hey Allahim' dedim baska bir sey diyemedim ![]() ![]() ![]() Sira ogretmenimize geldi Ilk sorusu suydu; -Istiklal Marsi kac dizedir? -a) 40 b)10 c)41 d)50 Ogretmenin ilk cevabi; b)10 oldu ![]() ![]() ![]() Ahmet Cakar; -' Hocam kitayi sormuyoruz, dize olarak soruyoruz' diye uyardi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -'9 kere 4 esittir 36 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 kez ayni hesabi yapti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O dusunurken ben de kara kara dusundum ![]() ![]() ![]() Neyse sonunda 41 sonucuna vardi ![]() ![]() ![]() Ikinci sorusu geldi ![]() ![]() ![]() -Malabadi koprusu hangi ilimizdedir? a) Van b)Artvin c)Mardin d)Diyarbakir Ogretmenimizin cevabi; c) Mardin Bir yorumda bulunmadan gececegim ![]() ![]() ![]() Sira yeniden ilkokul mezunu Huseyin'e geldi ![]() ![]() ![]() -Asagidakilerde hangisi Sanayi ve Ticaret bakanidir? a) Vecdi Gonul b)Zafer Caglayan c)Ahmet Zafer Demirci d) Hilmi Guler Tereddutsuz dogru cevabi (b) verdi ![]() ![]() ![]() Diger sorusu geldi ![]() -Turkiye'de cumhurbaskaninin gorev suresi kac yildir? Siklar arasinda; 5 ve 7 yil var ![]() ![]() ![]() Huseyin 7 yilin uzerine baliklama atladi ve cakildi ![]() ![]() ![]() Ben basimi iki yana sallayip; -'Daha yeni referandum yapildi be adam' diye homurdaniyorum ![]() ![]() ![]() Kendimce kiziyorum Huseyin'e ![]() ![]() ![]() Meger kizmamam lazimmis ![]() ![]() ![]() Bankacimiza sira gelince anladim bunu ![]() ![]() ![]() Sorusu suydu; -Ataturk'un naasi Anitkabir'e nakledilmeden once nerede bekletilmistir? a)Istanbul Arkeoloji Muzesi b) Istanbul Dolmabahca Sarayi c)Ankara Etnografya Muzesi d) Istanbul Fatih Camii Universite mezunu bankacimizin verdigi yanit (a) sikki oldu ![]() ![]() ![]() -'Yuh yani' dedim ![]() ![]() ![]() 'Hicri takvimi bileme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ogrenmediysen lisede tekrar tekrar ayni konular ogretiliyor ![]() ![]() ![]() ![]() Neyse! Yarismaya devam edelim ![]() ![]() ![]() Sira 20 yil boyunca bu universite mezunu bankaci hanim gibi yuzlerce cocuk egiten emekli ogretmenimize geldi ![]() ![]() ![]() Bu soruyu bilemezse elenecek ![]() ![]() ![]() -Kuzey batidan esen soguk ruzgar asagidakilerden hangisidir? a)Poyraz b)Yildiz c)Lodos d)Karayel Klasik bir ortaokul, lise sorusu degil mi? Ogretmenimizin cevabini soyleyeyim: a) 'Poyraz' Bu cevapla birlikte universite mezunu bankacimiza olan kizginligim ucup gitti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Finale kalan yarismaci ilkokul mezunu Huseyin Fidan oldu ![]() ![]() ![]() Odul 125 bin YTL, soru su; -' Ay isigi senfonisini kim bestelemistir?' a)Bach b)Beethoven c)Mozart d)Chopin Huseyin terliyor; -'Hayatimda hic klasik muzik dinlemedim' Bu noktada Ahmet Cakar, bir arkadasindan dinledigi ay isigi senfonisinin hikayesini anlatiyor ![]() gorunce onun icin yaptigini aktariyor ![]() ![]() ![]() Huseyin, kizin hikayesini duyunca -'Ben bunu ansiklopedide okudum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ahmet Cakar; -'Iyi o zaman soyle; Beethoven de ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -'Diyemem, o biliyorum; Beethoven ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Huseyin o yukun altinda ezildi, riske girip Beethoven diyemedi ![]() 125 bin YTL yerine 20 bin YTL'yi aldi, yaristan cekildi ![]() Dogru sik ; Elbetteki Beethoven'di ![]() ![]() ![]() Huseyin'in tepkisi mi? -'125 bin YTL'yi kaybetsem de okudugum kitabin hakkini verdim ya!' Aldiklari onca egitimin hakkini vermeyenleri dusununce ![]() ![]() ![]() Ben orda bittim ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Sansa Bak Yarismasindan(mutlaka okumalısınız ) |
![]() |
![]() |
#2 |
ERen
|
![]() Cevap : Sansa Bak Yarismasindan(mutlaka okumalısınız )ben bu yarışmayı kaçırmamaya çalısıyorum devamlı seyrediyorum özellikle ahmet çakarın sunuculuğu diğer sunuculara göre çok farklı değişik bir havası var bu yarışmayı seyredenlerde büyük ihtimal ahmet çakar olduğu içindir |
![]() |
![]() |
|