![]() |
Türbanın Traji Komik Hikayesi.. |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Türbanın Traji Komik Hikayesi..Türban siyasi simge mi? Varsayalım öyle ![]() ![]() ![]() ![]() Ama biz engelliyoruz ![]() zaman hak yerini bulsun adil olalım ![]() ![]() ![]() Solcu ve ülkücülerin bıyığını keselim ![]() ![]() ![]() Komünistlik alameti olan Mao ya da Che baskılı tişörtleri de çıkartalım ![]() ![]() ![]() ![]() Yerli malı giymeyenleri de üniversiteye almayalım ![]() ![]() ![]() Gucci, Armani, Prada gibi markaları hayatımızdan çıkaralım ![]() ![]() ![]() Malum başörtüsü yerli türban Fransa'dan ithal ya ![]() ![]() ![]() İthal olduğu için türbana kılız ya ![]() ![]() ![]() Tamam o zaman, bütün yabancı markalar yasak olsun ![]() ![]() ![]() Var mısınız? TÜRBAN YÖK İCADI Sayın Baykal diyor ki türban nere malıdır? Anadolu'da mı var, Türkler'in geleneğinde mi? "Başörtüsü" geleneğimiz, "türban ise siyasi simgedir" diyor ![]() ![]() ![]() Malum "insanoğlunun hafızasında unutma hastalığı" var ya ![]() ![]() ![]() Bunu kullanıyor, kafaları bulandırıyor ![]() ![]() ![]() Bilmeyenler için şu "türban" kelimesinin hayatımıza girişini kısaca anlatayım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türban; Fransızca bir kelime ![]() ![]() ![]() Biz bu kelimeyi onlardan aldık, onlar da Farsça'dan ![]() ![]() ![]() 1980 darbesinden sonra İmam Hatip ve üniversitelerde "başörtüsü" yasağı getirildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu noktada dikkatinizi çekeyim, "türban" kelimesi henüz hayatımızda yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yasak da "başörtüsüne" Türbanı işte bu dönemde YÖK Başkanı İhsan Doğramacı başımıza doladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1984 yılında Doğramacı ve YÖK üyelerinin çoğunluğunun oyları ile "başörtü yerine türban takanlara" üniversite kapıları açıldı ![]() Doğramacı o zaman bu kararı şu sözlerle ilan etmişti; -“Başörtü takılmasının önlenmesi için üniversitelere talimat verdik ![]() ![]() Traji komik bir manzara değil mi? Bugün türbanı yasaklayan YÖK, 24 yıl önce türbanı hayatımıza sokan YÖK ![]() ![]() ![]() Bugün "başörtüsünü" savunan YÖK, 24 yıl önce "başörtüsü çağdışı", "türban "modern" diyen YÖK ![]() ![]() ![]() Dünya üzerinde böyle bir saçmalık yok ![]() ![]() ![]() Bu yasak ne ahlaka, ne akla, ne vicdana sığar ![]() ![]() ![]() Türban üzerine yazı yazmayı kendime "ar" sayıyorum ![]() ![]() ![]() Hala "ar"sızca kadının başına el uzatanlara da Allah akıl versin diyorum ![]() alıntı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Türbanın Traji Komik Hikayesi.. |
![]() |
![]() |
#2 |
bukettt
|
![]() Cevap : Türbanın Traji Komik Hikayesi..Ben başörütüsüne karsı değilim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : Türbanın Traji Komik Hikayesi..Emeğine yüreğine sağlık canım benim teşekkürler paylaşım için ![]() sevgili buket yorumunun başında diyosun ki >>iHerkes özgür düşünceye sahiptir istediğini yapar,başkasınn özgürlüğünü kısıtlamadıgı sürece ![]() ![]() ![]() ![]() artık ben burda susuyorum! tabiiki cevabım olmadığın dan değil asla! bazen susmak iyidir diyorum ![]() tekrar sana teşekkür ediyorum esmer_yar
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
*KeDi KeSeN*
|
![]() Cevap : Türbanın Traji Komik Hikayesi..Ben yasaklanmamasın dan yanayım İsteyenin başörtüsü takması Gerekiyor ![]() Benm birsürü arkadaşım her Üniversteye girişinden önce üniversite kapısının arka sokağında yarım saat geçirmekte be ya lisede de durum aynıydı okulun ust sokaklarından birinde her sabah başörtüsünü açıp çıkış tada kapatmak için o sokaklarda vakit harcayan cok arkadasım vardı :S Ben ce Bu gune kadar bu konuyu gündeme bu derece sıcak olarak almadıkları hata Teşekkürler Esmer_yar |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
JOKER
|
![]() Cevap : Türbanın Traji Komik Hikayesi..Aslında sorun tamamen rejim sorunu ama türbandı oydu buydu bunlar bahane üniversitelerde türban serbest olabilir diyelim oldu sonra bu kadarla sınırlı kalacağını sanmıyorum ordan mezun olan doktorlar mühendisler işlerindede türbana devam edecekler doğal olarak hadi buda oldu peki bunun sonu ne şeriat devletimi bence yapılmak istenen bu yavaş yavaş alıştıra alıştıra Atatürkün kurduğu laik cumhuriyeti yıkmaya çalışıyorlar tabi bunu yaparkende herkesin en zayıf yeri dinden vuruyorlar kimsenin başkalarının başındaki türbanla derdi yok ortada bir rejim sorunu var ama insanlar bunu görmüyor yada görmek istemiyor yok dinimizin gereğidir tabi takacaz tabi tak ama senin devletin laik kurulmuş kuralları var bunlarada uyacaksın sen şeriat devleti değilsin çağdaş uygar bir devletsin camide yaptıracan okulda paralel gidecek yani ![]() ![]() ![]() baya derin mevzular yanii ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
bbk
![]() |
![]() Cevap : Türbanın Traji Komik Hikayesi..laik bir ülkede yaşadığımız doğru ama laiklik kelimesinin anlamını bilmediğimiz çok açık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
mate
|
![]() Cevap : Türbanın Traji Komik Hikayesi..Türban ya da başörtüsü ![]() ![]() ![]() ![]() Kur'an-ı Kerim'de başörtüsü 24 sıra numaralı Nur suresinin 30 ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() İbn Manzûr, Fîrûzâbâdî gibi kaynak luğatçıların eserlerinde kelimeye “başörtüsü” manası verilmiştir ![]() Türban ya da başörtüsü ikiside “hımâr” anlamı taşımaktadır ve biraz önce bahsettiğim nur suresinin 30, ayetine göre şarttır ![]() Burada kimsenin bir çelişki taşımadığını düşünerek, her zaman kullandığımız "Atatürk'ün kurduğu laik cumhuriyet" söylemine gelirsek; Dini meseleler hakkındaki görüşlerini öğrenmek isteyen Fransız gazeteci Maurice Perno'ya Atatürk kesin bir şekilde şu cevapları vermiştir: M ![]() Atatürk: "Siyasetimiz dine aykırı olmak şöyle dursun, din bakımından eksik bile hissediyoruz ![]() M ![]() Atatürk: "Türk Milleti daha dindar olmalıdır, yani bütün sadeliği ile dindar olmalıdır, demek istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Atatürk ve Din Eğitimi, Ahmet Gürbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, s ![]() Örneği yanında büyük önderimiz Mustafa Kemal 'in şu söylemleride sanırım bizlere ışık tutacaktır; "Bizim dinimiz en makul ve en doğal bir dindir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Atatürk"ün Söylev ve Demeçleri, 1959, c ![]() ![]() Bilhassa bizim dinimiz için herkesin elinde bir ölçü vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Atatürk'ün S ![]() ![]() ![]() Son olarak diyorum ki; Evet laiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır, Fakat bu, dinine bağlılığı gereği başını örten kızlarımızın okuma isteklerine engel çıkarmak olarak algılanmamalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Cevap : Türbanın Traji Komik Hikayesi..tşkler okuyan gözlerinize sağlık ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
izmirlihuso
|
![]() Cevap : Türbanın Traji Komik Hikayesi..YA BİKERE BAŞ ÖRTÜSÜNÜ OKULDA TAKSAN NOLACAK TAKMASAN NOLACAK OKULDA ÇIKARINCA SENİN NAMUSUNA LAF MI GELİYO OKULDAKİ ÖĞRETMENLER ANNEN BABAN YERİNE DEĞİLMİ ARKADAŞLARIN EN AZINDAN7-8 SENELİK DEĞİLMİ SEN BAŞ ÖRTÜSÜ TAKMIYON DİYE SANA YAN GÖZLE BAKACAKLAR MI SANIYOSUN OKULUN BAHÇESİNE GELİNCE ÇIKARIVER ÇOK MU ZOR OKULDAN ÇIKINCADA GERİ TAKARSIN ![]() ![]() ![]() SÖZDE GELİŞEN ÜLKEYİZ HALA Bİ BEZ PARÇASI SORUNUYLA UĞRAŞIYORUZ |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Cevap : Türbanın Traji Komik Hikayesi..Alıntı:
yha afeedersiniz ama çok saçma düşünüyosunuz!! türban ya da başörtüsü dinin gereklerinden biri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() lütfen saygı ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
bukettt
|
![]() Cevap : Türbanın Traji Komik Hikayesi..Sevgili bana yönelik eleştiri ve soru yapan arkadaşlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|