![]() |
Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman! … |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman! …Bilirsin ki burda değilim artık Ihlamurlar çiçek açtığı zaman! … Gelir benim yüreğimde toplanır, Dağların üstünden sıyrılan duman ![]() Bir yanım mosmordur, bir yanım beyaz, Bir yanım karakış, bir yanım ilk yaz ![]() Can evime bakışların saplanır; Ihlamurlar çiçek açtığı zaman! … Ihlamurlar çiçek açtığı zaman; Ne sen gurbetçisin, ne ben sılacı ![]() Senden gayrısına bakmam mümkün mü; Gözlerimi esir alan dağlardan ![]() Kapımı üç defa çalan postacı “Adresinde yok! ” Diye notlar düşer, Eski adresimde bir hüzün eser; Ihlamurlar çiçek açtığı zaman! … Eski adresimse kurumuş bir gül, Gizemli bir ıtır, domur domur kan, Yaba yaba yelde savrulur gönül, Firkatli turnalar geçer uzaktan ![]() Dalgınlığım debimetre tanımaz, Başım çarpar bir gemi bordasına Düşerim bir girdabın ortasına Ihlamurlar çiçek açtığı zaman! … Birden bezeklenir sevda haritam, Ihlamurlar çiçek açtığı zaman… Lâleler toplarım ben tutam tutam, Bizim için çalar kıvrak bir keman ![]() Gök papatya, yer ise lâle bahçesi, Aşka ışık dokur kuşların sesi ![]() Seninle hep aynı yerde oluruz; Ihlamurlar çiçek açtığı zaman! … Kumaşı eprimiş üç mevsim geçer, İlkyazla uyanır derin uyuyan ![]() Tan sesine cıvıldaşır serçeler, Sevdadır alnıma namlu dayayan ![]() Havuzuma ay ışığı dökülür ![]() Bilirsin ki burda değilim artık, Ruhum yağmur yağmur göğe çekilir; Ihlamurlar çiçek açtığı zaman! … Papatyada çiy damlası… Buzum sırçayım; Güneşe çarpınca param parçayım ![]() Bir gün Emirgân’dayım, bir Kanlıca’da, üsküdar’da, Beykoz’da, çamlıca’da ![]() Şehir bir hançerken kan burgacında ![]() Mekâna sığar mı bu deli yürek? Bir sevda çeşmesi, bu deli yürek ![]() Baylanır, beklerken baygın düşerim; Ihlamurlar çiçek açtığı zaman! … Bahattin KARAKOç
![]() |
Cevap : Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman! … |
![]() |
![]() |
#2 |
*KeDi KeSeN*
|
![]() Cevap : Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman! …teşkkürler Paylaşımın için Ellerine ve Emeğine Sağlık ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman! …*KeDi KeSeN*>>ben teşekkür ederim vakit ayırdığın için ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
*KeDi KeSeN*
|
![]() Cevap : Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman! …Rica ederim gül güzeli bu paylaşımların çok güzel Bunlara vakit ayırmıyacağım da ne yapacam (ama şu an uyumayı tercih ettim iyi geceler :P a ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman! …Okuyan gözlerinize sağlık sevgili Kaplan ve bbk ![]() |
![]() |
![]() |
|