![]() |
Kısa Felsefik! |
![]() |
![]() |
#1 |
suskun
|
![]() Kısa Felsefik!Sanattan Anlamak Picasso’nun sergisinde, bir kadın, tablolardan birini ünlü ressama göstererek; - Ben bu resimden hiçbir şey anlamadım, der ![]() Picasso sorar: - Siz Çince biliyor musunuz madam? Bu soruya kadının, hayır demesi üzerine ise Picasso şu cevabı verir: - Ama Çince’yi 1 milyardan fazla yakın insan konuşuyor ve anlıyor ![]() Doğruya Yakın Sözler Bir arkadaşı Mark Twain’e bir olayı anlatıyordu ![]() Konuşma bitiminde yazar sordu: “Bütün bunlar anlattığın gibi mi?” “Evet, birebir aynı değilse bile, doğruya yakın sözcüklerle anlattım ![]() Mark Twain hafifçe gülümsedi: “Doğruya yakın sözcükle doğru sözcük arasında büyük fark vardır; ateş böceği ve ateş arasındaki fark kadar…” dedi Karınca ve Balıklar Afrika’nın uçsuz bucaksız topraklarında ilkbahar yağışlarıyla oluşup, yaz sıcağında yok olan “geçici” göller vardır ![]() İşte bu gollerin oluşumuna tanık olan yerlilerin bir sözü : ” Gölde sular yükselince balıklar karıncaları yer, sular çekilince de karıncalar balıkları” Yani üstünlük buğun karıncadaysa yarın balığa geçebiliyor; ya da tam tersi… Karınca ya da balık olmanın sağladığı üstünlüğe sevinmek kendimizi kandırmaktan öte bir anlam taşımıyor, çünkü kimin kimi yiyeceğini gerçekte “suyun hareketi” belirliyor ![]() Önemli Olan Tad Almak Amerikalı piyanist ve besteci Eubie Blake öldüğünde 104 yaşındaydı ![]() Blake 102 yaşındayken televizyonda bir söyleşi yapıyordu ![]() Sordular: “102 yaşında olmak, nasıl bir duygu?” Blake cevapladı: “Yaşın pek tadı yok ![]() Sanat Ateşi Ünlü aktör Bert Lahr’e yönetmenler: “Saçların bembeyaz oldu ![]() ![]() Üzgünüz bu rolü sana veremeyiz…” demişler ![]() Aktör, kendine güvenen bir üslupla cevap vermiş ve rolü almış: "Damın karlı olması, evin içinde ateş olmadığı anlamına gelmez ![]() ![]()
![]() |
Cevap : Kısa Felsefik! |
![]() |
![]() |
#2 |
*KeDi KeSeN*
|
![]() Cevap : Kısa Felsefik!paylaşımın için teşekkürler Ellerine ve emeğine sağlık |
![]() |
![]() |
|