12-28-2007
|
|
gülgüzeli
|
Seher Kuşunun İkinci Gelişi
Seher Kuşunun İkinci Gelişi
A Haydar POLAT
İki yıl önceydi ilk gelişi; birçok şey bırakıp gitmişti  Ve iki yıl sonra yeniden bir seher vaktinde seher kuşunun sesini duyunca ürperdim Gafletim ne kadar kalınlaşmış diyerek utandım Güya irşad vazifesi yapıyor, birilerini uyarıyorum Rüyada nasihat eden nâim misali  Ne gaflet!
Birkaç asırdır uyuyan Alem-i İslama benziyor halim Düşmana yenik düşmüş ayaklar altında, zillete mahküm Varlığı yokluğu müsavi benim zavallı islam dünyam
Evet, senin gibi ben de nefis düşmanına yenik düstüm O (nefis) hiç uyumuyor,hep fırsat kolluyor vurmak için Sağdan soldan ,önden-arkadan,üstten-alttan geliyor, hep kaydırmak için ayağımı Düşe kalka ömrümün sonlarına geldim Saçlarımm ağarması ,rengimin solması, bana hâlâ birşey anlatamıyor
Bir seher vaktinde, hal diliyle söyledi sözler, yaptığın nasihatler ciğerime oturdu   Uykumu kaçırdı  Keşke, senin kadar seherlerim uyanık geçseydi Sonuna kadar açık bulunan rahmet kapısına dokunsaydım Kararmış kalbime bir ışık, kurumuş gönlüme bir damla su bulsaydım
Seher; incelik emaresi, rahmet kapısının şifresidir Kalbi yorulmuş bir ihtiyarın merdivenleri çıkarken çektiği zorluk gibi, gaflet ehlinin de, seherde uyanıklığın ifade ettiği manayı ve sızlanışları fark edip anlaması da o nispette zordur
Hak dostu, gönül ehli ve gönül erleri için seher vakti; cennete açılan bir köprüdür Fizik ötesi dostlarla bulusmanıdır  Duyguların kanatlandığı, ruhun pervaz edip (üveyik gibi) uçtuğu andır Vicdanın itminana kavuştuğu, Saadet-i dareyn sinyallerinin göz kırptığı andır Keşke hayatımızın her anı seherler kadar bereketli hale getirilse Günümüzün en bereketli, en verimli anı seherlerdir Seher muhasebesi olmayanların, nefis tuzağına yakalanması, ayağının kayması muhtemeldir (Rabbim ( kaydırmasın)
Arzuların aşılması, şifrelerin çözülmesi, zincirlerin kırılması daha çok seher vakti gerçekleşir Seher ve fecir, madde ve manamızın buluşma anını hatırlatması yönüyle manidardır Sırların çözülüp, nazara arz edildiği, hesapların sorulduğu herkesin kendi kendine düştügü; Ey insan! Seni engin kerem sahibi Rabbine karşı aldatıp isyana sürükledi? gerçeğinin mesuliyetini hatırlattığı andır, seher vakti
Seherde insan, kendini kesfetme imkanı bulur Karanlığı delen ay, güneş ve yıldızlar gibi, insan ruhuna açılan pencerelerden, fizik ötesi alemden gelen nurlar ışıklarla kararmış gönüller aydınlanır; huzur ve itminana kavuşur Ruhta fecrin mansıyla zuhuru, bir doğum emaresidir Fecir sancısı bir nesil doğuracaktır Aklını ilmini vahiy destekli kullanan ümit neslinin (kalp ve kafa izdivacı, ruh ve ceset bütünlüğü, dünya ve ahiret muvazenesi içinde, gelişen dünya şartlarına ayak uyduran kimseler), ümmeti vasat çizgisini yakalayıp ifrat ve tefritten uzak, doğumu beklenen kudsiler, hasbiler ve ışık ordusu olması duasıyla
Vazifemiz büyük, mesuliyetimiz ağırdır Sesimiz solugumuz kesilmeden fırsatlar elimizden gitmeden, boğulanların imdadına koşalım; engelleri aşıp hep beraber seherlerde coşalım
Gel kapı kapı dolaşalım Gönül dostları ile buluşalım Hakka susamışlara ulaşalım