Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gelişi, ikinci, kuşunun, seher

Seher Kuşunun İkinci Gelişi

Eski 12-28-2007   #1
gülgüzeli

A Haydar POLAT

İki yıl önceydi ilk gelişi; birçok şey bırakıp gitmişti Ve iki yıl sonra yeniden bir seher vaktinde seher kuşunun sesini duyunca ürperdimGafletim ne kadar kalınlaşmış diyerek utandım Güya irşad vazifesi yapıyor, birilerini uyarıyorum Rüyada nasihat eden nâim misali Ne gaflet!

Birkaç asırdır uyuyan Alem-i İslama benziyor halimDüşmana yenik düşmüş ayaklar altında, zillete mahküm Varlığı yokluğu müsavi benim zavallı islam dünyam

Evet, senin gibi ben de nefis düşmanına yenik düstüm O (nefis) hiç uyumuyor,hep fırsat kolluyor vurmak için Sağdan soldan,önden-arkadan,üstten-alttan geliyor, hep kaydırmak için ayağımı Düşe kalka ömrümün sonlarına geldim Saçlarımm ağarması,rengimin solması, bana hâlâ birşey anlatamıyor

Bir seher vaktinde, hal diliyle söyledi sözler, yaptığın nasihatler ciğerime oturdu Uykumu kaçırdıKeşke, senin kadar seherlerim uyanık geçseydi Sonuna kadar açık bulunan rahmet kapısına dokunsaydım Kararmış kalbime bir ışık, kurumuş gönlüme bir damla su bulsaydım

Seher; incelik emaresi, rahmet kapısının şifresidir Kalbi yorulmuş bir ihtiyarın merdivenleri çıkarken çektiği zorluk gibi, gaflet ehlinin de, seherde uyanıklığın ifade ettiği manayı ve sızlanışları fark edip anlaması da o nispette zordur

Hak dostu, gönül ehli ve gönül erleri için seher vakti; cennete açılan bir köprüdür Fizik ötesi dostlarla bulusmanıdır Duyguların kanatlandığı, ruhun pervaz edip (üveyik gibi) uçtuğu andır Vicdanın itminana kavuştuğu, Saadet-i dareyn sinyallerinin göz kırptığı andır Keşke hayatımızın her anı seherler kadar bereketli hale getirilse Günümüzün en bereketli, en verimli anı seherlerdir Seher muhasebesi olmayanların, nefis tuzağına yakalanması, ayağının kayması muhtemeldir (Rabbim ( kaydırmasın)

Arzuların aşılması, şifrelerin çözülmesi, zincirlerin kırılması daha çok seher vakti gerçekleşir Seher ve fecir, madde ve manamızın buluşma anını hatırlatması yönüyle manidardır Sırların çözülüp, nazara arz edildiği, hesapların sorulduğu herkesin kendi kendine düştügü; Ey insan! Seni engin kerem sahibi Rabbine karşı aldatıp isyana sürükledi? gerçeğinin mesuliyetini hatırlattığı andır, seher vakti

Seherde insan, kendini kesfetme imkanı bulur Karanlığı delen ay, güneş ve yıldızlar gibi, insan ruhuna açılan pencerelerden, fizik ötesi alemden gelen nurlar ışıklarla kararmış gönüller aydınlanır; huzur ve itminana kavuşur Ruhta fecrin mansıyla zuhuru, bir doğum emaresidir Fecir sancısı bir nesil doğuracaktır Aklını ilmini vahiy destekli kullanan ümit neslinin (kalp ve kafa izdivacı, ruh ve ceset bütünlüğü, dünya ve ahiret muvazenesi içinde, gelişen dünya şartlarına ayak uyduran kimseler), ümmeti vasat çizgisini yakalayıp ifrat ve tefritten uzak, doğumu beklenen kudsiler, hasbiler ve ışık ordusu olması duasıyla

Vazifemiz büyük, mesuliyetimiz ağırdır Sesimiz solugumuz kesilmeden fırsatlar elimizden gitmeden, boğulanların imdadına koşalım; engelleri aşıp hep beraber seherlerde coşalım

Gel kapı kapı dolaşalım Gönül dostları ile buluşalım Hakka susamışlara ulaşalım

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com