|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilmediğiniz, ederken, inigilizce, karşılaşırsanız, kısaltmalarla, muhabbet, olabilir, yardımcı |
![]() |
İnigilizce Muhabbet Ederken Bilmediğiniz Kısaltmalarla Karşılaşırsanız Yardımcı Olabilir |
![]() |
![]() |
#1 |
bukettt
|
![]() İnigilizce Muhabbet Ederken Bilmediğiniz Kısaltmalarla Karşılaşırsanız Yardımcı Olabilirİngilizce de çok fazla lehçe olması nedeniyle, bu tür kısaltmaları mantık çerçevesi içinde farklı bölgelerde farklı şekillerde rastlayabiliriz ![]() ![]() ![]() “What” soru ekine “wat” diyenler genellikle sokak ağzıyla konuşan kesimlerdir ![]() ![]() Sizlerde aklınıza gelen kısaltmaları yazabilirsiniz… ![]() u = you = sen ur = your = senin k = ok = tamam r = are = olmak yardımcı fiili (how r u?) şeklinde kullanılır ![]() ya = you = sen ruok = Are you OK? = İyimisin? pls = please = Lütfen 2day = today = Bugün 2nite = tonight = Bu gece 2moro = tomorrow = Yarın b4 = before = önce thx = thanks = teşekkürler pcm = please call me back = lütfen beni tekrar ara ilu = i love you = seni seviyorum cu = see you = görüşürüz hand = have a nice day = iyi günler b4n = bye for now = şimdilik güle güle d4u = die for you = senin için ölürüm afk = away from keyboard = klavyeden uzağım (uzakta) hey= hello = merhaba yo = you = sen man = man = dostum dude = dude = adamım (ahpab) sys=see you soon(görüşürüz) bbs=be back soon( hemen dönüyorum) brb=be ready back(hemen dönüyorum) bcnu=be seeing you(sonra görüşürüz) btw=by the way (bu arada) cya=see ya(görüşürüz, hoşçakal) gfn=gone for now(çıkıyorum, görüşürüz) gg=gotta go, got to go(gitmek zorundayım) hagn=have a good night(iyi geceler) ih8u=i hate you(senden nefret ediyorum) ily=i love you(seni seviyorum) iwalu=i will always love you(seni sonsuza dek seveceğim) imo=in my opinion(kanımca, bana göre) irl=in real life(gerçek yaşamda) iwutk=i want you to know(bilmeni isterim ki ![]() ![]() lol=lots of laugh veya laughing out loud(kahkahalarla gülmek) ltns= long time no see (ne zamandan beri görüşmedik) ly=love you(seni seviyorum!) jmo=just my opinion(bu benim düşüncem sadece (ama) ![]() ![]() ![]() l8r=later(sonra) m?f?= are you male or female(bay mısınız bayanmısınız?) ntmy=nice to meet you(tanıştığımıza memnun oldum) LHM=Lord, help me(Allahım bana yardım et!) LHU=Lord, help us (Allahım bize yardım et!) LUWAMH=love you with all my heart(seni çok seviyorum) oıc=oh, ı see(anlıyorum) omg=oh my god(aman Allahım!) pm=private message (özel mesaj/özel ileti) ttyl=talk to you later(sonra konuşuruz, görüşürüz ) wb=welcome back(hoşgeldin!) bbn=bye bye now (şimdilik hoşçakal!) ta=thanks again(tekrar teşekkürler!) tal=thanks a lot (çok teşekkür!) toy=thinking of you(sürekli seni düşünüyorum) wtg=way to go(aferin!) wth=what the hell, what the heck(Allah allah!) örnek:What the hell are you talking about? ybs=you'll be sorry(pişman olacaksın) afaik=as far as I know(bildiğim kadarıyla) asap= as soon as possible(en kısa zamanda, olabildiğince çabuk) |
![]() |
![]() |
|