See You Later Turkish!! (Lütfen Yorum Yazın Yazı Hakkında) |
|
|
#1 |
|
bukettt
|
See You Later Turkish!! (Lütfen Yorum Yazın Yazı Hakkında)Kültürü insan,dili de hayat kabul edersek dilsiz bir kültür,kültürsüzde bir toplum olamaz Aksi takdirde o toplumun,mezarda ki çürümüş bir ölüden ne farkı olur ki![]() Türkçemiz elinde bastonlo yokuş tırmanan dedelere döndü Özentilik tiryakiliği,tıpkı sigara gibi dilimizi her geçen gün zehirliyor Sırf zevk için,pop çağının sanata ve okumaya uzak gençleri tarafından uçuruma hızla sürükleniyor Artık ''geleceğimiz''diye hitap ettiğimiz gençler tarafından öznesiz,yüklemsiz,başı-sonu,hatta kelimelerin harf düzeni bile belli olmayan bir internet dili oluştu bile ''Oha falan oldum,çüşünüz,noluyo falan oldum''serseri mayın gibi havada cirit atıyor Aynı şekilde ceptelefonlarında da durum böyle Kontor fazla gidecek korkusuyla kelimeler o kadar kısaltılıyor ki,şaşırırsınız Örneğin,kaç aşk mektubuna özene bezene yazılmış ''seni seviyorum'' ceptelefonu dilinde ''s s'' oldu çıktı Bu uyduruk kısaltmanın anlamını bilmeyen biri acaba neler anlar bir düşünsenize Önceden 20-30 yıl önceki dili anlamazken,şimdi ise birbirimizi bile anlamaz olduk Artık Türkçe'yi anlaman için İngilizce altyapının olması gerekiyor![]() Türkçe'nin yatalak haline gelmesindeki en suçlu kuruluşlar yayın kurluşlarıdır Komedi maskesi altında dert-tasa olmayan,kültürlü olma endişesi taşımayan karakterler aracılığıyla,gençlerimiz özentiliğe itiliyor Eleştirildiklerinde ise şirinlik,eğlence diye kendini savunan bu insanlar,dilimizin gözü dönmüş canileridir Ellerinde ki özentilik baltasıyla dilimizi lime lime ediyorlar![]() Eskiden şiirlerimizde hece sayısına bile dikkat eden şairlerimiz,dil üstadlarımız ''dönjem ben sana''ları duysalar kalplerine inerdi İşe birazda istatisliki yönden bakarsak,batı dünyası 8 yıllık temel eğitim kitaplarını yetmiş bir bin kelime ile yazıyor Bu rakam Japanya'ya baktığımızda kırk dört bin,İtalya'ya baktığımızda ise otuz iki bin oluyor İşte Türkiye'deki içler acıtan rakam ise altı bin Gelişmekte olan ülkemizi,''geleceğimizin gençlerini''altı bin gibi bir kafese kapatmak gericiliktir![]() T D K övünsün dursun bilgisayarı bulduk diye Bilgisayar çoktan PC oldu bile![]() Bir milleti içten fethetmenin en kolay yolu dilini yoketmektir Bireyler birbirini anlamaz,kuşaklar arası kopukluk olursa,kültürümüz nasıl yaşasın Milli değerlerimiz nasıl korunsun Bu nedenle topluluk halinde hürce yaşamak istiyorsak,dilimize yani hayatımıza sahip çıkalım Özentilik tiryakiliğinden de biran önce kurtulalım ki, rahat nefes alabilelim demi![]()
|
|
Cevap : See You Later Turkish!!(lütfen yorum yazın yazı hakkında) |
|
|
#2 |
|
gülgüzeli
|
Cevap : See You Later Turkish!!(lütfen yorum yazın yazı hakkında)ilk önce teşekkür etmek istiyorum bu güzel paylaşımın dan dolayı evet çok haklısın buket'ciğim fakat ne var biliyomusun? bu tür bi konu oldugunda gerek burda gerekse arkadaşlar arasında konuşulduğunda herkes karşı çıkıyo tepki gösteriyo söyleyecek mutlaka bikaç sözü oluyo tabiiki bu kötümü? deil yalnız bence tepkimizi böyle verene kadar cümlelerimizde, kelimelerimizde bunları kullanmayarak yaparsak, dikkat edersek bu daha da güzel olur bence yani bazı şeyler sadece sözde kalmamalı! uygulanmalı![]() tekrar teşekkür ediyorum emeğine sağlık canım
|
|
#3 | |
|
bukettt
|
Cevap : See You Later Turkish!!(lütfen yorum yazın yazı hakkında)Alıntı:
Bütün imlaya,kelime düzenine vs dikkat edilmesi gerekiyor İlginiz için teşekkürler
|
|
|
Cevap : See You Later Turkish!! (Lütfen Yorum Yazın Yazı Hakkında) |
|
|
#4 |
|
[KAPLAN]
|
Cevap : See You Later Turkish!! (Lütfen Yorum Yazın Yazı Hakkında)Dilimiz, dinimiz kısacası kültürümüz ayaklar altına alınmış, seyircileri ve destekçileri gün ve gün artmakta Bunun karşısında olanlarda boş değil elbet, ancak medyasıyla , ülkenin içindeki önemli güç noktalarıyla mücadele hiç de kolay olmayacaktır Belki de ilk aşama olan olayların farkına varmak, birçok kişi tarafından biliniyor Yalnız ikinci aşama, bilinenlerin olayları bilmeyenlere anlatması gerekiyor Bilgi anlatıldıkça değer kazanıyor ve olayların çözümünde de bu temel noktayı oluşturuyor Siz bu değerli yazıyı paylaşıyorsunuz, kimileri okuyup bazı konularda uyanıyor* ve sonrası o da uyarıyor Nitekim, bu zehirden kurtulmak istiyorsak bu halkanın döngüsünün sürüp gitmesine olabildiğince izin vermeliyiz![]() Bu değerli paylaşımınızdan dolayı çok teşekkürler Bukettt
|
|
Cevap : See You Later Turkish!! (Lütfen Yorum Yazın Yazı Hakkında) |
|
|
#5 | |
|
bukettt
|
Cevap : See You Later Turkish!! (Lütfen Yorum Yazın Yazı Hakkında)Alıntı:
![]() ![]()
|