Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
büşranın, işte, koleji

İşte Büşra'nın Koleji...

Eski 12-17-2007   #1
yosun_26
Ico21

İşte Büşra'nın Koleji...

TÜBİTAK töreninde türbanıyla ödül alan Elif Büşra’nın okuduğu Şefkat Koleji’nin tamamı türbanlı Okulda mescit de var, sınıfta seccadeyle namaz da kılınıyor Başı açık öğrenci bulmak zor

Üniversitede türban tartışılırken, İstanbul Şefkat Koleji’nde çekilen fotoğraflar türbanın ilköğretim okullarına kadar indiğini gösterdi Gaziosmanpaşa’daki okulda neredeyse türban takmayan öğrenci yok Fotoğraflardaki okul, geçtiğimiz hafta, türbanlı bir öğrencisine TÜBİTAK tarafından ödül verilmesiyle gündeme gelmiş, Milli Eğitim Bakanı Çelik de tepki çekeceği bilindiği halde türbanlı öğrenciye ödül verenlere kızmıştı

TÜBİTAK’ın geçtiğimiz hafta düzenlediği Ulusal Bilim Olimpiyatları ödül töreninde, türbanlı ilköğretim öğrencisi sahneye çıkarak ödül almış, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de tepki çekeceği bilindiği halde türbanlı öğrenciye ödül verenlere kızmıştı Çelik, TÜBİTAK Başkanı Prof Dr Nüket Yetiş ve bürokratlarına, “Daha önce bu olayların çok tepki aldığını bildiğiniz halde neden böyle bir kıyafete izin verdiniz Bilerek mi yapıyorsunuz?” diyerek sert tepki göstermiş ve soruşturma başlatmıştı

Rahatça girebiliyorlar

Ödül alan öğrencinin okulunda yaklaşık iki ay önce çekilen fotoğraflar, sorunun boyutlarının daha büyük olduğunu ortaya koydu Elif Büşra Doğan adlı öğrencinin okuduğu Şefkat Koleji’nde neredeyse bütün kız öğrencilerin türbanlarıyla okula geldiği ve yasak olmasına rağmen derslere de bu şekilde girdikleri anlaşıldı Bir taraftan üniversitede türban olur mu olmaz mı tartışması yapılırken diğer yandan türbanın ilköğretim okullarına indiğini ve rahatça kullanıldığını gösteren bu fotoğraflar çok tartışılacak

Haremlik-selamlık ve seccadeli sınıflar

Sınıfta namaz kılıyorlar

Sırasının yanına seccade sererek sınıfta namaz kılan bir öğrenciye ait fotoğraf, okul yönetiminin bu konuda hiçbir kısıtlamaya gitmediğini hatta teşfik ettiğini gösretiyor Görüntülerde, öğrencilerin kılık kıyafet yasasına uymasını denetlemekle görevli yöneticilerin ve bazı öğretmenlerin de türbanlı olduğu gözleniyor

Erkekler hiç görünmüyor

Fotoğraflarda sadece kız öğrencilerin görünmesi de dikkat çekiyor Sınıflarda, koridorlarda, laboratuvarda ve yemekhanede çekilen fotoğraflarda hiç erkek öğrenci olmaması yasak olmasına rağmen harem selamlık sınıf uygulaması yapıldığının kanıtı

Paravanla ayrılmış mescid var

Okulun geniş bölümlerinden biri de mescid olarak düzenlenmiş Çinilerle süslenmiş mescidde kız ve erkek öğrencilerin namaz kıldığı alan bir paravanla ikiye bölünmüş

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : İşte Büşra'nın Koleji...

Eski 12-17-2007   #2
[KAPLAN]

Cevap : İşte Büşra'nın Koleji...

Açıkcası gündemden düşmeyen bu olaylar hakkında pek konuşmayı sevmiyorum Ancak ne olursa dini İslamiyet olan bir ülkede böyle haberlerin sıkça ve bazısınında çarpıtılarak yayınlanması akıllarda cevabı az çok bilinen bir soru işareti bırakmıyor değil

Trabzon'dayım (sanıyorum bu senenin temmuz ayıydı) , cuma namazı vakitlerinin birinde değerli Hoca vaazında nitekim bu tür haberlere ve gündeme değinmişti

"_Halkımız Kur-an'ı Kerim kelimesini işitince 'OOOoo' diyor Ne var ki içinde anlatılanlara gelince 'Yoooo' diyor " Bu ne ikilemdir diye haklı bir sitemde bulunmuştu Oldukça kısa ama öz iki cümle ile ülkemizin şu anki halini o kadar güzel özetlemişti ki

Katiyen benim burada haremlik selamlık mantığını desteklediğimi düşünmenizi istemem Zamanın gerekleri neyse, bir nevi o zamana ayak uydurulmalıdır Ancak keşke bunlar irdelendiği kadar, başka şeylerde irdelense Dini islam olan bir ülkede, neden islama bu denli hor bakılıyor diye insanlar kendilerine bir sorsa Namaz kılanlara bile artık hor bakılıyor, bu ne ilginçliktir diyebilse

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com