Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Bunları Biliyor Musunuz ?

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
matruşka

Matruşka...

Eski 12-08-2007   #1
yosun_26
Icon46

Matruşka...





Özel olarak şekillendirilmiş ve boyanmış bir tahta bebektir; 3 ile 15 arasında değişen sayıda, kendisinin küçük kopyalarını (içiçe geçmiş şekilde) içinde saklar Genellikle kopyalar tek sayıdadır Bunun nedeni Ruslar'ın tek sayının uğurlu olduğuna inanmasından gelir Bu oyuncakların ilk olarak Moskova yakınlarında, (ithalatçı tüccarlardan biri olduğu farzedilen) bir Rus tüccarın köyünde imal edildiği bilinir Bu tüccarın sevgilisi ise Matrena adında çok güzel bir Rus köylü kızıymış (Bu ismin sevimli şekilde söylenişi 'Matreşa'dır) Bu kızın adını tarihe geçirmek için, tüccar bu ismi oyuncağa vermişAma bu sadece bir efsanedir gerçek ise matruşka yani doğru okunuşuyla matriyoşka'ların Japonya'dan geldikleridir şaşırtıcı değil mi :)

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Matruşka...

Eski 12-08-2007   #2
angelesdream
Varsayılan

Cevap : Matruşka...



çok hoşuma gidiyor bu "matruşka" lar
bilgiler için de teşekkür ederim yosuncuğumgüzel bir konu

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Matruşka...

Eski 12-09-2007   #3
faikrifat-zf
Varsayılan

Cevap : Matruşka...



matruyaska lar kriptexlerin sifresiz hali gibikriptexler dolayısıyla hosuma gidiyorlar ancak sır olmadıkca ilgi cekicilik yoktur bence:)
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Matruşka...

Eski 12-09-2007   #4
bukettt
Varsayılan

Cevap : Matruşka...



Alıntı:
faikrifat-zf tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
matruyaska lar kriptexlerin sifresiz hali gibikriptexler dolayısıyla hosuma gidiyorlar ancak sır olmadıkca ilgi cekicilik yoktur bence:)
evet sır:)
ilk halamda görmüştüm küçükkençok hoşuma gitmiştiama aretık pek bir ilgim yok:)
teeşekkürler

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Matruşka...

Eski 12-12-2007   #5
punisher
Varsayılan

Cevap : Matruşka...



Fazla tomb raider cilik yapmanın alemi yok bunun kriptekslede alakası yok adam sanatını konuşturmuş ortaya hoş bişey çıkartmış kimin aklına gelirdiki yani bide toplayıp kaldırmasıda zahmetsiz bi dolu oyuncak biblo yerine bi tane oluyor :sm_cool: bu arada japonya hadisesi en ilginç olanı bence bizim buralara (Trabzon) ruslar ilk damladığında bu bebeklerden çok gelmişti benim de ezelinden bildigim ruslara ait olduguydu ee naparsın 1 yaşımıza daha girdik :sm_cool:
__________________

BU VATANIN EKMEĞİNİ YEYİP İHANET EDEN BİR GÜN EKMEĞİ YEDİĞİ YERDEN KURŞUNU DA YER
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.