Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cebir, kartına, kredi, taksitte

Kredi Kartına 8 Taksitte Cebir!

Eski 12-08-2007   #1
[KAPLAN]
Icon47

Kredi Kartına 8 Taksitte Cebir!

Özel ders veren öğretmenler, ücretlerini işyerlerinden temin ettikleri pos makinalarıyla tahsile başladılar

Ek kazanç amacıyla özel ders veren bazı öğretmenlerin, ücret tahsilatında işyerlerinden temin ettikleri pos makinalarını kullandıkları ortaya çıktı MEB’in verilerine göre, Türkiye’de 15 milyon 800 bin öğrenci ve 610 bin öğretmen bulunduğunu belirten eğitimciler, “Rakamlar, sektörün büyük bir pazar olduğunu gösteriyor” dedi

Bu davranış ahlaki değil
Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr Adnan Gümüş, “Bu sistem, öğretmenlerin, velisi ve öğrencisi üzerinden sürdürülüyor Dolayısıyla öğretmen, velisi ve öğrencisi ile maddi bir bağa geçmiş oluyor Bu kesinlikle ahlaki ve mesleğin çalışma ilkeleri anlamında uygun olmayan bir davranıştır” diye konuştu

Özel derse kredi kartıyla tahsilat
Ek kazanç sağlamak için kolları sıvayan öğretmenlerin özel ders ücretlerini “pos cihazından” kredi kartıyla tahsilata başlamaları, rezaletin büyüklüğünü ortaya koydu

Düşük maaştan yakınan ve ek kazanç amacıyla özel ders veren bazı öğretmenlerin, ücret tahsilatı için başvurdukları yöntem, bu işin nasıl raydan çıktığını gözler önüne serdi Bazı öğretmenlerin, özel ders ücretlerini çeşitli iş yerlerinden aldıkları “pos cihazıyla” kredi kartı üzerinden tahsil etmeye başladıkları bildirildi Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, MEB’in verilerine göre, Türkiye’de 15,8 milyon öğrenci ve 610 bin öğretmen bulunduğunu söyledi Boğa, öğrenci aileleri de dikkate alındığında ilgili kesimin 40 milyonu aştığına dikkati çekerek, “Bu rakamlar sektörün ne kadar büyük bir pazar olduğunu gösteriyor” diye konuştu

Çalışma ilkesine aykırı
Boğa, ilköğretime başlayan bir milyon öğrencinin ancak yüzde 15’inin üniversiteye gitme imkanı bulduğunu ifade ederek, ortaya çıkan öğrenim eksikliklerini tamamlamanın tek yolunun ’özel dershaneler’ olmaması gerektiğinin bilinen bir gerçek olduğunu söyledi Dershanelere göre daha pahalı olan “bire bir özel eğitim”in öğretmenler tarafından da yapıldığını anlatan Boğa, “Bazı öğretmenlerin kredi kartı ödemelerini iş yerine ait pos cihazlarıyla yaptırmaları dikkati çekici bir durumdur Ödeme sıkıntısı çeken veliler, çocukları için her türlü fedakarlığı göze almakta, yeni duruma uyum sağlama zorunluluğu hissetmektedir” dedi Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Felsefe Grubu Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Adnan Gümüş de, “Bu sistem, öğretmenlerin, velisi ve öğrencisi üzerinden sürdürülüyor Dolayısıyla öğretmen, velisi ve öğrencisi ile maddi bir bağa geçmiş oluyor Bu kesinlikle ahlaki ve mesleğin çalışma ilkeleri anlamında uygun olmayan bir davranıştır” diye konuştu

Ödeme sıkıntısı çeken velilerin kredi kartıyla tahsilat koşullarına uyum sağlamaya çalıştıkları belirtildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Kredi Kartına 8 Taksitte Cebir!

Eski 12-11-2007   #2
mate

Cevap : Kredi Kartına 8 Taksitte Cebir!

Bu da ne ki aynı sistem aynı yöntemlerle biz daha çok şaşıracağız gibi geliyor bana :(
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com