![]() |
Dil Yozlasması Varmı? |
![]() |
![]() |
#1 |
alper1482
|
Dil Yozlasması Varmı?Eğer seçtiğim Yozlaşma kelimesi yanlışsa özür dilerim ![]() 1 ![]() ![]() 2 ![]() "Giderek soğuk bir su serpintisine yozlaşan yağmur, ortalığa garip bir kış serinliği getirmişti ![]() ![]() ![]() 3 ![]() "Toplumun yozlaştığı anlarda bazı kesimler bu yozlaşmanın da tadını çıkarırlar ![]() ![]() ![]() bence dil yozlaşması oluyor ![]() "tamam" yerine "okey" demelerle başlıyor dilimizin yozlaşması ![]() sonra medyada beliren "trend" kelimesi ![]() ![]() ![]() ![]() Dil yozlaşmasının önüne geçebilmek Türk Dil Kurumunun elindedir ve bu konuda hiçbir çalışma yaptıklarını görmedim ![]() Birde okullarda öğrencilere Türkçeyi çok iyi bir şekilde anlatmaları gerekir ![]() ![]() Çocuklar Türkçe öğrenmeden İngilizce öğretiliyor ![]() ![]() Elbetteki yabancı dil bilme iyidir ama bunu İlk okul çağındaki öğrenciye daha kendi dilini bilmeden uygularsan sonuçları kötü olur ![]() İlköğretime 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fransızca bir dönem ingilizce kelimelerin istilasına uğramıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peki Fransızlar ingilizce bilmiyor mu? Elbette biliyorlar ama Fransız olduklarının ve İngilizcelerini yeri gelince kullanmaları gerektiğinin farkındalar ![]() Türk olduğumuzu ,anadilimizin de Türkçe olduğunu unutmadığımız müddetçe kaç tane yabancı dil öğrendiğimizin bir önemi yok ![]() ![]() Bence İpler bu konuda TDK'da ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() <ALINTIDIR> |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Dil Yozlasması Varmı? |
![]() |
![]() |
#3 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : Dil Yozlasması Varmı?evet var bende dikkat etmeye çalışıyorum fakat ne kadar başarılı oluyorum bilemicem ![]() ![]()
|