![]() |
İmam-ı Gazali Hz.'nin Ölümü Sırasında Yaşanan Garip Olaylar... |
![]() |
![]() |
#1 |
bukettt
|
![]() İmam-ı Gazali Hz.'nin Ölümü Sırasında Yaşanan Garip Olaylar...İmam-ı Gazali Hakkında Kısa Bir bilgi Vereyim ![]() ![]() ![]() İmam-ı Gazali, ömrü boyunca gece gündüz devamlı yazmış büyük bir İslam âlimidir ![]() ![]() ![]() 1959’da dört Alman ordinaryüs profesörü, İmam-ı Gazali'nin kitaplarını okuyarak, İslam dinine aşık olmuşlar ve İmam’ın kitaplarını Almancaya çevirerek sonunda müslüman olmuşlardır ![]() **************************** İmam-ı Gazali 1111 (h ![]() ![]() ![]() Kefeni öpüp yüzüne sürdü, başına koydu: “Ey benim Rabbim, Mâlikim! Emrin başım gözüm üzere olsun” dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başı ucunda şu beytler yazılıydı Beni ölü gören ve ağlayan dostlarıma, Şöyle söyle, üzülen o din kardeşlerime: “Sanmayınız ki, sakın ben ölmüşüm gerçekten, Vallahi siz de kaçın buna ölüm demekten ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben bir serçeyim ve bu beden benim kafesim ![]() Ben uçtum o kafesten, rehin kaldı bedenim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bana rahmet okuyun, rahmet olunasınız ![]() Biz gittik ![]() ![]() Son sözüm olsun, “Aleyküm selam” dostlar ![]() Allah selamet versin, diyecek başka ne var? İmam-ı Gazali, kendisini mezarın içine Şeyh Ebu Bekr en-Nessâc koysun, diye vasiyet etmişti ![]() Şeyh bu vasiyeti yerine getirip mezardan çıktığında hâli değişmiş, yüzü kül gibi olmuş görüldü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “İmamın nâşını mezara koyduğum zaman, Kıble tarafından nurlu bir sağ elin çıktığını gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|