Baba-Kız Diyalogları ve Zaman |
11-10-2006 | #1 |
mate
|
Baba-Kız Diyalogları ve ZamanBaba-Kız Diyalogları ve Zaman 0 yaşında Baba : Ne kadar da güzel Şimdi bu küçücük şey benim kızım mı¿ Gözleri de bana ne kadar çok benziyor Kızı : Bu gözlerini benden hiç ayirmayan adam babam olsa gerek 5 yaşında Baba : Prensesim benim, güzel kızım Söyle bakalım baban sana ne alsın¿ Kızı : En çok babamı seviyorum Babam, niye annemle uyuyor¿ Hep benimle uyusun, başkasını sevmesin 10 yaşında Baba : Gittikçe yaramaz oluyor, kime çekti bu kız¿ Kızı : Ben babama aşığım Büyüyünce babam gibi erkekle evlenecegim Babam bu ay harçlığımı arttırır mı¿ 15 yaşında Baba : Ne kadar da çabuk büyüdü Eve de gittikçe geç kalmaya basladı, bu gidişle başına kötü bir şey gelecek Sanırım daha sert konuşmalıyım Kızı : Babam yüzünden arkadaşlarımla istediğim kadar vakit geçiremiyorum Bana baskı uygulamasından nefret ediyorum Ne zaman özgür olacağım¿ 20 yaşında Baba : Artık sözümü dinlemiyor, benden giderek uzaklaşıyor Kendi parasını da kazanmaya basladı ya, bana ihtiyacı kalmadı tabii Uzun zamandır tatlı bir-iki laf geçmedi aramızda zaten Evi de sürekli erkekler arıyor Galiba kızım elden gidiyor Kızı : Her dediğime alınıyor, beni bir türlü anlamıyor Hele geçen gün giydiğim mini eteğe karışmasına ne demeli¿ Evden ayrılıp, kendi hayatımı kurmalıyım Çocuk muamelesi görmekten bıktım artık! 25 yaşında Baba : Bir gün bunun olacağını biliyordum İşte evleniyor Zaten aramız eskisi gibi değildi Şimdi bir de kocası var Prensesim beni terkediyor Kızı : Böyle bir günde bile o mutsuz ifadeyi takınmasının ne lüzumu var ki¿ Biliyorum, onu bir türlü içine sindiremedi Bu yüzden yapıyor Kendi hayalindeki damat degil ya! Sanki birlikte yaşayacak olan o 30 yaşında Baba : Çok az görüşüyoruz Daha sık biraraya gelsek ne iyi olur Hem torunlarımı da özlüyorum Kendi arkadaş çevrelerinden fırsat bulup da bize gelemiyorlar ki Kızı : Babamları da çok ihmal ediyorum galiba Yine telefonda çok üzgün geldi sesi Haftasonu onlara süpriz yapmak en iyisi 40 yaşında Baba : Kızım, benim entellektüel düzeyimi yeterli bulmuyor Ona göre çağın gerisinde düşünüyormuşum Oysa küçükken derslerine hep ben yardım ederdim Anlayamadığı bütün problemleri bana sorardı Şimdi beni beğenmiyor Bir daha onunla asla politik tartışmalara girmeyecegim Kızı : Babam giderek daha da çocuk gibi davranıyor Sürekli bir şeylerden yakınıyor Gerçi son zamanlarda sağlığı da iyi değil ama Ya ona bir şey olursa¿ Zaten hiçbir zaman dilediği gibi bir evlat da olamadım 45 yaşında Baba : Kızımın mutlu bir yuvası olması ne güzel Gözüm arkada gitmeyecegim Her şeyi kendi başardı Onunla gurur duyuyorum Kızı : Babam için çok endişeleniyorum Onu kaybetmeye hazır değilim İlaçlarını da hep ihmal ediyor zaten Allah'ım onu benden alma! 50 yaşında Baba : Dünyada mutlu kal kızım ! Kızı : Seni çok özleyecegim ve arayacağım babacığım Şimdi ben kime danışacağım, kim yardım edecek bana¿ Ne olur gittiğin yerde çok mutlu ol Ve hep yanımda olduğunu hissettir, Ne bileyim ben, arada sırada işaretler yolla mesela Ah babacığım! Sensiz nasıl yaşayacağım¿ 55 yaşında Kadın : Sen gideli, seni daha iyi anlıyorum babacığım Keşke seni hiç üzmeseydim demeyeceğim, Çünkü "keşke"lerin hiçbir şeyi değiştiremeyeceğini biliyorum Yine de beni duyuyorsan, lütfen seni üzdüğüm her gün için çok ama çok pişman olduğumu bil olur mu¿ |
11-10-2006 | #2 |
gecekor
|
bence bu erkek çocuklar içinde böyledir bir insanın değeri o gittikten sonra çok daha iyi anlaşılır teşekkürler mate |
|