![]() |
Deliye Veli Rolü Oynamak |
![]() |
![]() |
#1 |
Guiltyy
|
![]() Deliye Veli Rolü OynamakEbü Müslim Havlani bir toplulukta konuşulanları dinler ![]() ![]() Hemen hepsi de hanımından şikayette bulunmaktadırlar ![]() ![]() Ancak Ebü Müslim hiç şikayet etmez ![]() ![]() Derler ki ![]() ![]() -“Veli gibi bir hanıma düştün de sesin çıkmıyor değil mi?? Omuzlarını silkerek cevap verir ![]() ![]() -Bizimki veli falan değil,kelimenin tam manasıyla delidir deli!! Ben usulünü biliyorum da öyle geçiniyorum,kavga gürültümüz o yüzden olmuyor ![]() Büsbütün meraka düşerler ve ![]() ![]() -“deli gibi biriyle kavgasız gürültüsüz geçinmenin usülü nedir ki? Diye sormaktan kendilerini alamazlar ![]() ![]() Şöyle izah eder Ebü Müslim geçinmenin sırrını… --“Allahu Teala Adem (a ![]() ![]() aklı koydu ![]() ![]() girmesini emretti ![]() ![]() Öfke ![]() ![]() --“Ben dedi,Ademin bedenine giremem,çünkü,orada akıl var! Akılla ikimiz bir yerde asla duramayız ![]() Rabbimiz buyurdu ki ![]() ![]() --“Ey öfke! Sen Adem’ın bedenine girmeye yönel ![]() ![]() ![]() Böylece sen de Adem’i deli edersin… Ebü Müslim burada der ki ![]() ![]() --“işte biz hanımla bu konuda anlaştık ![]() ![]() Dedik ki,madem insana öfke gelince akıl gidiyor,insan delinin tekidir ![]() ![]() ![]() Ben öfkelenirsem hemen farkına varacaksın,sabır gösterip ters cevap vermeyecek,veli rolü oynayacaksın ![]() Sayet sen öfkelenir de sen deli durumuna girersen,bu defa da ben veli rolüne girerek sabredeceğim ![]() Ey dostlar,siz de bir deliye bir veli rolü oynayın,öfkelenince karşı taraf veli rolüne girsin,sabır ve tahammülü esas alsın,göreceksiniz , Tartışma kısa zamanda son bulacak,taraflar birbirlerine karşı sevgiyle dolacak ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Deliye Veli Rolü Oynamak |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Deliye Veli Rolü Oynamakçok güzel bir yazı olmuş ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
sprc_06
|
![]() Cevap : Deliye Veli Rolü Oynamaktşk guzel olmus devamını beklerız ona gore:sm_biggrin::sm_biggrin: |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
mate
|
![]() Cevap : Deliye Veli Rolü OynamakKesinlikle güzel bir yazı olmuş çok teşekkürler ellerinize sağlık ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|