XP Admin Şifresini Unuttum Diyorsanız... |
11-20-2007 | #1 |
RaHaTSiZ
|
XP Admin Şifresini Unuttum Diyorsanız...XP nin administrator şifresini unuttum diyorsanız hiç panik yapmayın Başıma geldi denedim ve çalışıyor Nerede kullanacağız bu yöntemi? Cevap: Kendi bilgisayarınızda veya girilmesi gereken bir bilgisayarın administrator şifresini hatırlayamıyorsanız (kıramıyorsanız) Öncelikle Bu linkteki dosyayı başka bir bilgisayardan indirin http://downloadfreewarefilescom/files/ntfsinstexe Nasıl Çalıştıracağız? 1) Bu linkte verilen programı boş bir CD'ye yazdırın (Boyutu yaklaşık 1,8 mb) 2) Cd'yi bilgisayarınıza takıp bilgisayarı reset edin veya başlatın 3) Cd otomatik olarak bilgisayarınızı boot edecek ve dos ekranı açılacak, ve aşağıdaki soruyu soracak (Eğer Cd bilgisayarınızı başlatmıyorsa BIOS'dan boot seçeneklerinden cd rom u 1 sıraya alın) Do you use this versiyon of NTFS4DOS for private usage only? yes deyip enter a basın 4) A:\> satırına geçecek ve names yazıp enter layın A:\>names 5) names komutu ile bilgisayarınızdaki kullanıcıları göreceksiniz 6) Hangi kullanıcının şifresini silmek istiyorsanız reset komutundan sonra yazın Örneğin; administrator için A:\>reset administrator yazıp enter a basın İşlem bitmiştir Administrator şifresi sıfırlanmıştır artık Diğer kullanıcıları da silmek istiyorsanız listeden gördüğünüz kullanıcıları sırayla reset kullanıcı adı yazarak ve enter layarak silebilirsiniz 7) Cd 'yi çıkarın ve bilgisayarınızı tekrar başlatın |
|