![]() |
Kibirli Burun |
![]() |
![]() |
#1 |
mate
|
![]() Kibirli BurunKİbİrlİ Burun ![]() ![]() ![]() İyi kalpli vezir, ülkenin sultanı ile iyi geçiniyor, halkın sorunlarına çare bulmaya çalışıyordu ![]() Onun başarısını etraftaki bazı arkadaşlarının kıskançlığı sonuçu istenmedik davranışlara yol açıyordu ![]() Sultan; -Kötü insana kendi kötülüğü yeter ![]() ![]() ![]() -Evet efendim! Gerçek den öyle, dedi Vezir ![]() Biraz sonra, Vezir dairesine gitti ![]() ![]() Hepsinin işin sıkılmadan güler yüzle halletti ![]() Vezir akşam evine vardı ![]() ![]() Vezir de olsa hanımını ve çocuklarını ihmal etmemeliydi ![]() Sonra hanımına ve çocuklarına günü nasıl geçirdiklerini sordu ![]() Onlara sevgi gösterdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi gün, onu kıskanıp kötülük yapmayı düşünen bir arkadaşı Ziyaretine geldi ![]() ![]() Kalbinde kötülük olmayan Vezir’de “Hallederiz” dedi ![]() Biraz sonra arkadaşı, Sultan’ın huzuruna çıkarılmıştı bile ![]() Söyle konuştu: -Muhterem Sultanımız ![]() ![]() ![]() Çok kibirli… -Ne diyorsun? -İnanmazsanız dikkat edin ![]() ![]() Kibir ve gururdan öteki tarafa çevirecektir! ![]() ![]() ![]() -Olur mu öyle şey? -Deneyin, göreceksiniz efendim… Konuşması bitti, dışarı çıktı ![]() ![]() -Beni Sultan’la görüştürdüğün için çok teşekkür ederim ![]() öğle yemeğine davet ediyorum ![]() -Canım ne lüzum var? -Gelmezsen darılırım ![]() Vezir mecburen ziyafete gitti ![]() Çorbalar, mantılar yendi içildi… Yemekten sonra Vezir, hızla saraya döndü ![]() Öğleden sonra bir çok işi vardı ![]() ![]() Sultan’ın kendisini hemen beklediğini haber verdi ![]() Sultan’ı ayakta gören Vezir; -Efendim beni emretmişiniz, dedi ![]() -Yaklaş… Yanıma yaklaş sana bir şey vereceğim ![]() Vezir yaklaştı ![]() Ağzını kapattı ![]() ![]() Çok üzüldü ![]() ![]() Masanın üzerinde kapalı bir şekilde duran zarfı aldı, ona verdi ![]() -Bunu kendi elinle baş Vezire teslim eyle! ![]() ![]() ![]() sultan böyle emirnameler için sevdiklerini elçi tayin ederdi ![]() hayırlı işte acele ederim diyerek derhal yola koyuldu ![]() Yolda yine arkadaşını gördü ![]() ![]() ![]() -Sultan herhalde çok sevdiği birisine yardım ediyor ki böyle acele etti ![]() Elden emirname gönderiyor, dedi ![]() Arkadaşı yine çok rica etti ![]() ![]() Belki benim için yazılmış bir emirdir ![]() ![]() ![]() ![]() Biraz sonra “Başvezir” mektubu okudu şunlar yazılırdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Sen burada ne arıyorsun? diye sordu ![]() O da yolda arkadaşına rastladığını ve olanları anlattı ![]() ![]() ![]() -Bunu “Baş Vezir “ yolladı efendim, dedi ![]() Kapağı açtılar içinde kocaman insan burnu vardı ![]() “Kibirli Burnu” Sultan artık dayanamadı, sordu ![]() -Sen bugün başını neden uzaklaştırıyordun ![]() Vezir güldü: -Ağzımın Kokusu sizi rahatsız etmesin diye efendim ![]() ![]() ![]() Sultan hem sevindi hem üzüldü ve şunları mırıldandı: Kötü insana kendi kötülüğü yetişir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Kibirli Burun |
![]() |
![]() |
#2 |
RaHaTSiZ
|
![]() Cevap : Kibirli Burun~~ Çok güzel anlatılmış, yine yapanın yanına yaptığı kar kalmamış :)~~ |
![]() |
![]() |
|