mate
|
Elveda! Ancak Son Sözüm Değil
'Sensiz'lik vakti geldi,çattı   Acılı,tedavisi mümkün olmayan bir operasyona giriyor gibiyim   Sessiz,durgun  Çıt çıkmıyor ne odamda,ne bedenimde,ne de ruhumun en dip köşelerinde   'çıt' yok! Çok ses çıkardım şimdiye dek   Sustum sandım ama konuştum Bazen bağıra çağıra,bazen de sessizce anlatmaya çalıştım   Anlamadın? Anlatmaktan vazgeçtim çoğu kez  Pes etmek değildi,başka birşey,tanımlayamadım  Şimdi sorsan yine açıklayamam   Zaten faydası da olmaz   Anlamsız!   Anlatmaktan vezgeçtim Pes etmedim,yılmamalı   Ben de anladığın dilden konuşmaya çalıştım Başarabildim mi,sormuyorum sana!  Cevabını merak etmiyorum *Şu an tek merak ettiğim bunun senin eline geçip geçmeyeceği   Okuduğun an ne hissedeceğin   Bunları öğrenmemi imkansızlaştıracağım saatler sonra    Evet,saatler sonra    Kendimi yalnızlığın kollarına attım  Senin kollarına değil   ki bana hiçbir zaman sadık olmadılar   Ne gözlerin,ne bedenin,ne dilin,ne sözlerin   Ne de yüreğin!  *Sözlerinle dolu herşeyi attım    Kalamazlar bende   Sesini unutmaya mahkum ettim kendimi   Çabalıyorum işte  Yapmalıyım,artık biliyorum   "Unut kahrolası!   " diye sesleniyorum beynime,kalbime  Mektuplarını,bana yazdıklarını,sevdiğini anlatan cümlelerini,aklına gelen ne varsa   Son bir kez okudum   Keşke,gerçek olabilselerdi Ya da dediğin gibi gerçekliğe yaklaş- saydı   'Neden??' çığlıklarım odada yankılanmakta şimdi    Sadece soruyorum kendime 'Neden?'   Ama bu soruyu kendime değil,sana sormalıydım,değil mi?  Şarkılarımızın hepsini silmeliyim hafızamdan   Her duyduğumda  hayır,kesinlikle silinmeli!   "Kes sesini!" dedim yüreğime,şimdiye kadar   Dinlemedi,hep sana koştu   Hata ettiğini göstereceğim ona da  Saatler kaldı,yalnızca saatler!   *Duvarımdaydı fotoğrafın   Kaldırdım!  Yetmedi, yaktım !Yan ışını izledim   Biliyor musun,aynı benim canımı yakışın gibiydi   Yavaş yavaş,sezdirmeden -sen öyle sandın- ama en sonunda kül   Ardında sadece 'kül'   Düşün şimdi,senden bunu istiyorum ama,düşünmene bile gerek yok değil mi?Söz konusu benim değil mi? Düşünme beni,hatta hiç aklına getirme   Hatırında olmayayım!   Yalanlarını da al,çık hayatımdan!   Ağır geldiler bana   Gitmelisin artık benden!   Giiiit!   Ama,dur   Kal  Ben  Bekle!  *Hayır   "Seviyorum"demeyeceğim   Ben,ben  gi de bilirim  Cesaretliy im,merak etme   Yine diyorum sana  Göreceksin   Ve bir daha beni hiç göremeyeceksin   -Saate bakmadım,kaç saat sonra,bilmiyorum   - Sadece gitmeni istiyorum şimdi   Git!  *Seni merak etmiyorum,sen   umrumda değil!   Evet,umrumda değilsin!  Ben?  Kendim de umrumda değil,ben kendimi unutalı çok oldu   Anlamadın dedim ya,anlaman çok zor   Hatta imkansız!   "Anlıyorum","Anladım"lar her söylenişinden sonra ispat etti anlaşılmazda olduğunu  *Bir tek senden gelenleri imha etmedim -ya da imha etmeye çalışmadım- benden sana giden tüm sözler,mahkumiyete girdi  Artık hiç özgürlüğe kavuşamayacak cümleler -Zamanım daralıyor  İstesem de özgür bırakamam hecelerimi  - Bittin sen,bende   Bitiş bende daha önce başladı  Somut bitmişliğe tanık olacaksın,bekle  Saatler sonra  Canının yanması nedir bilir misin?  Nerden bileceksin!  Bilsen de can yakmak kadar iyi bilmezsin,eminim    Saatler dedim ya,saatler sonra!  Ama şimdiden  elveda!   *Merak ediyorum hala bu eline geçince ne hissedeceğini  Tüm sevdiklerim,sevenlerim!Affetsinler beni  *Sözlerin hala kalbimin en kuytularında,zihnimde   *Fotoğrafın yanımda,sol yanımın üstünde duruyor hala  *Sana olan hiçbir zerrem eksilmedi  Son anımda bile mektup yazıyorum işte   Saatler sonra ya da günler  Sen bunu okuduğunda,anlayacaksın!  *"Elveda!" dedim  Ancak,son sözüm o değil 
|