![]() |
Hicret Etsem Beni de Alirmisin Medine.? |
![]() |
![]() |
#1 |
mate
|
![]() Hicret Etsem Beni de Alirmisin Medine.?Ey! ![]() ![]() Ey! ![]() ![]() Çınlıyor göklerinde, her an Muhammed sesi ![]() Gör ki, yine ehli şirk, zulmediyor bu dîne, Hicret etsem beni de, alır mısın MEDÎNE? ![]() ![]() ![]() Susadım şefkatine, yine gönlümde serâb, Sustu rahlede bülbül, bahçede güllür harâb, Taşıyor sokaklardan, yine zillet ve şarâb; Gör ki, nice âlemler, nifak soktu bu dîne, Hicret etsem beni de, alır mısın MEDÎNE? ![]() ![]() ![]() Adâletin kendi yok, dillerde kaldı adı; Yeryüzü bir toz duman, kim suçludur, kim kadı! ![]() Doğruyu Allah için, söyleyen kul kalmadı, Hep,"İRTİCÂ" diyorlar, buralarda bu dîne, Hicret etsem beni de, alır mısın MEDÎNE? ![]() ![]() ![]() O gözyaşlı kızların, başlarında peruklar, Böyle fetvâ veriyor, ulemâda doruklar ![]() Suspus olmuş, tutulmuş, tüm nefesler soluklar? Çok zoruma gidiyor, yapılanlar bu dîne, Hicret etsem beni de, alır mısın MEDÎNE? ![]() ![]() ![]() Bir yanda din tâciri, arkadan vurur beni, Bir yanda zorbaların, hiç kızarmayan teni ![]() Elden ele geziyor, dinde reform bülteni; Yeter artık! ![]() Hicret etsem beni de, alır mısın MEDÎNE? ![]() ![]() ![]() Çöktü insan fıtratı, payandalar yetmiyor, Ekranlarda çığlıklar, kulağımdan gitmiyor, Soygun, talan, cinâyet, çağdaşlıkla (!) bitmiyor; Nesiller küstürüldü, çağlar üstü bu dîne; Hicret etsem beni de, alır mısın MEDÎNE? ![]() ![]() ![]() Ey! ![]() Kardeşliğin, barışın, adâletin simgesi, Çınlasın göklerinde, salât üs selâm sesi ![]() Ben ki; kâlû belâda, teslim oldum bu dîne, O yemyeşil kubbene, beni de al MEDÎNE ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|