Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
oda, referandum

Referandum mu? Oda Ne?

Eski 10-16-2007   #1
yosun_26
Icon4

Referandum mu? Oda Ne?

5 gün sonra referandum var, ama seçmenlerin çoğu referandumun içeriğini bilmiyor Çoğunluk sadece cumhurbaşkanlığı için sanıyor

Türkiye, 5 gün sonra, 21 Ekim Pazar günü referandum için sandık başına gidiyor Ancak, referandumun içeriği konusunda kafalardaki soru işaretleri hâlâ aydınlanabilmiş değil İstanbul'un farklı semtlerinde farklı kesimlerden 70 vatandaşa referandumun içeriğini sorduğumuzda, sandık başına gidecek olanların çok büyük bölümünün referandumun hangi değişiklikleri içerdiğini tam olarak bilmediğini gördük Referandumun hakkında bilgi sahibi olanların büyük bölümü ise sadece cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik oy verileceğini zannediyor

KADIKÖY

Hacı Çelik (Bina görevlisi): "Haberim var Bu hafta sonu sanırım Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle yapılıyor Hayır oyu vereceğim, çok iyi anlatamadılar zaten"
Vural Gündoğdu (Otomotiv): "Biliyorum Bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi için yapılıyor Evet oyu vereceğim, halk seçmeli"
Taner Kurdoğlu (Esnaf): "Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy vereceğiz 'Evet' diyeceğim"
Ali Kibar (Tamirci): "Haberim yok İçeriğini ve tarihini bile bilmiyorum Hiç oy vermeyeceğim"
Hande Çıracı (Sekreter): "Hiç haberim yok Ne için yapıldığını ve tarihini bilmiyorum"
İsa Kapucu (Emekli): "Haberim yoktu Yeni haberim oldu, oy verir miyim bilmiyorum"
İsmet Kurt (Esnaf): "Haberim var Cumhurbaşkanını halk seçmeli"
Ziya Çakmakçı (Oto elektrikçisi): "Haberim var Tarihini ve içeriğini bilmiyorum Oy vermeyeceğim, bize masraf yine"
Sevim Gürsoy (Tercüman): "Haberim var Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy verilecek ama tarihini bilmiyorum Hayır oyu vereceğim, pakette tam olarak ne var bilmiyorum"
Ahmet Önem (İşletmeci): "Haberim var İçeriğini bile anlatamadılar 'Hayır' diyeceğim"
Nuran Şahin (Muhasebeci): "Haberim var, Cumhurbaşkanlığı seçimini oylayacağız Evet oyu vereceğim"
Hüseyin Başer (Mağaza sorumlusu): "Evet haberim var, bu hafta sonu cumhurbaşkanlığı seçimi için oy vereceğiz"

SULTANAHMET

Hakan Eğinci (Turizmci): "Seçimden haberim var Sandığa gidip evet oyu vereceğim"
Ramazan Koçak (Esnaf): "Cumhurbaşkanını kimin seçeceğinin belirlenmesi için sandığa gidilecek Oyum, evet"
Yunus Tunç (Emekli): "Cumhurbaşkanı seçimi için referandum yapılacak Bu hafta sonu yapılacak Sandığa gidip evet oyu kullanacağım"
Bayram Elmacı (Tamir ustası): "Seçimden haberim yok Ne için yapılacağını da bilmiyorum "
Tunçay Evren (İnşaat mühendisi): "Cumhurbaşkanı seçimi ve anayasa değişikliği için sandığa gidilecek Hayır kullanacağım"
Mine Evren (Emekli komiser): "Bu hafta sonu yapılacak Sandığa gitme konusunda henüz karar vermedim"
Muhammet Kara (Pazarlama): "21 Ekim'de sadece cumhurbaşkanını halk mı seçsin, Meclis mi seçsin diye referandum yapılacak"
Ahmet Karslı (Avukat): "Cumhurbaşkanının seçimi konusunda sandığa gidilecek Bu hafta yapılacak"
Yusuf Acar (Kimya mühendisi): "Neden sandığa gidileceğini net olarak bilmiyorum"
Bahar Kazancı (Öğrenci): "Seçimin nedenini tam olarak bilmiyorum"
Hülya Tanca (Muhasebeci): "Yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı seçimi için"

ATATÜRK HAVALİMANI

Ramazan Kandemir (İhracat uzmanı): "Referandumdan haberim var 21'i mi, 22'si miydi? 22 Ekim'di İçeriği hakkında bilgi sahibiyim Cumhurbaşkanını kim seçecek? Halk mı seçsin, Meclis mi seçsin?"
Veysi Aktaş (Ticaret): "Referandum yapılacağından haberimiz var Bu ayın 22'sinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili yapılacak Ancak sadece cumhurbaşkanlığı değil 101 ya da 103 madde hakkında da yapılacak Oy kullanacağım"
Erdener Teknecioğlu (Serbest meslek): "Referandumdan haberim var 21 Ekim'de yapılacak Dün akşam öğrendiğime göre yanılmıyorsam 12 Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilip seçilemeyeceği için referandum yapılacak"
Hüseyin Kurşun (Esnaf): "Referandumdan tabii ki haberim var 22'sinde yapılacak diye biliyorum Anayasa değişikliği gibi birşey Tam olarak kimsenin bilgisi yok ki benim olsun"
Zeynep Müge Ateş (Esnaf): "Haberim var 21 Ekim'de yapılacak Genel seçimlerin süresinin kısaltılması Cumhurbaşkanlığının görev süresinin kısaltılması, anayasayla ilgili olan kısmı çıkarıldı bildiğim kadarıyla Oy kullanacağım"
Resime Akdemir (Ev hanımı): "Referandum yapılacağı ile ilgili bir bilgim yok Ne zaman yapılacağını da bilmiyorum O yüzden oy kullanmayacağım"
Veli Demir (Turizmci): " Yanılmıyorsam 21 Ekim'de, vatandaş bilgilendirilmedi Cumhurbaşkanını 5 yıllığına halk seçsin Seçilen cumhurbaşkanı da ikinci kez 5 yıl daha seçilebilsin Buna evet mi diyorsunuz, hayır mı diyorsunuz? Bildiğim kadarıyla budur"

KARAKÖY - BEYOĞLU

Deniz Karcı (Tercüman): "Evet biliyorum 21 Ekim'de cumhurbaşkanının halk tarafından seçilip seçilmemesi ile ilgili olacak Mevcut düzenleme bence yeterli, halk tarafından seçilmesi ile halk tarafından seçilen milletvekilleri tarafından seçilmesi arasında, teknik olarak ne gibi bir fark doğabilir ki? Cumhurbaşkanı seçiminin halk tarafından yapılması, başkanlık sistemi olmayan bir ülkede yapılması bana anlamlı gelmiyor"
Şefiye Şahnaoğlu (Bilgisayar mühendisi): "Cumhurbaşkanı seçimleri için oy vereceğiz, sanırım ekim sonu gibiydi Olmamalıydı Bugüne kadar gelinen noktada iyiye yönelik bir işaret değil gibi geliyor bana Geçtiğimiz genel seçimlerde de beklediğimiz gibi güzel bir noktaya gelmedik Toplum olarak bu noktada olmamalıyız Türkiye'de yapılması gerekenler ilgililer tarafından yapılmadığından bu noktaya geldik"
Ayşe Sıdıka Sirer (Avukat): "İki gündür üzerinde uğraştığım metni zarfa koyup 'hayır' yerine bunu atacağım sandığa Belirsizlik ve 11 Cumhurbaşkanı için ek maddeyle ilgili, daha fazla konuşamam Erdoğan'ın amacını teyit eden bir sonucun çıkması halinde bundan sonraki günlerin, daha karanlık ve bizim için daha endişe verici olacağını düşünüyorum"
Kasım Yılmaz (Güvenlik görevlisi): "21 Ekim'de Anayasa değişikliği ve cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili olacak Evet çıkacak, ama hayır çıkmasını istiyorum Cumhurbaşkanını yine Meclis'in seçmesi gerekir, zaten Meclis'i seçen halk"
Levent Polat (Avukat): "Cumhurbaşkanlığı seçimi süreci ve anayasadaki birkaç konudaki madde halkoyuna sunulacak Katılmayacağım, çünkü referandum Anayasa'nın olmazsa olmazlarına aykırı bir referandum Cumhuriyetin temel değerleriyle oynanan bir süreçte referandum da bu oyunun bir parçası Sağduyulu bir şekilde Meclis çalışması olarak ele alınmalı"
Tanıl Atay (Kasap): "Referandumdan haberim yok Valla biz ülkeyi tamamen hükümetin ellerine bıraktık, ne isterlerse yapsınlar Cumhurbaşkanı seçimi için referanduma gidilecekse, o zaman niye cumhurbaşkanı seçildi ki O zaman daha önce seçilmeliydi Şimdi değil, önceden olmalıydı, geçti artık"
Ümit Özkaya (Kuyumcu): "Bence doğru bir karar, halk seçsin Yeri geldiğinde, en büyük kararı halk verir diyorlar, o zaman halk versin Söz halkınsa referanduma gidelim, kimse de bundan rahatsız olmasın"
Cemal Çalışkan (Simitçi): "Referandumdan haberim yok Niçin yapıldığını, ne zaman olduğunu bilmiyorum Yine aynı cumhurbaşkanı kazanır"
Şenol A (Kamu çalışanı): "İnsanların oylarının yardım paketleriyle ipotek edildiği ülkemizde cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi önerisi, demokratik olarak görülse de böyle bir şey söz konusu değildir"
Aydın Dinç (Serbest meslek): Haberim var Bu hafta sonu yapılacak Ana maddesinin cumhurbaşkanlığı olduğunu biliyorum, ancak detayı hakkında bilgim yok Katılacağım ve ret oyu vereceğim
İlhan Gezer (Satış Koordinatörü): Cumhurbaşkanlığı ve anayasa paketi değişikliği ile ilgili olduğunu biliyorum Seçimde hayır oyu kullanacağım

BAKIRKÖY - BAĞCILAR

Nurettin Has (Simitçi): "Ne olacağını bilmiyorum, TV'lerden konuyla ilgili açıklama bekliyorum Oy kullanacağım ama evet deyince ne olacak, hayır deyince ne olacak bilmiyorum"
Mevlüde Uğur (Ev hanımı): "Referandumun ne zaman yapılacağını bilmiyorum Ne için yapılacağını da bilmiyorum Oy kullanırım ama neye göre evet ya da hayır diyeceğim, bilmiyorum"
Haşim Hançerli (İşçi): "Referandum 21 Ekim'de yapılacak Yasaların değişmesi ve cumhurbaşkanını Meclis mi, halk mı seçsin diye oylama yapılacak Oy kullanacağım"

Referandumda neyi oyluyoruz?

Anayasa değişikliği paketinde şu düzenlemeler yer alıyor:

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi
Aynı kişinin iki kez cumhurbaşkanı seçilebilmesi
Cumhurbaşkanının görev süresinin 7 yıldan 5 yıla indirilmesi
Cumhurbaşkanlığı seçiminin, cumhurbaşkanının görev süresi bitmeden önceki 60 gün içinde tamamlanması
Genel seçimlerin 5 yıl yerine 4 yılda bir yapılması
TBMM'deki seçimler dahil tüm oturumların 184 milletvekili (TBMM üye tamsayısının üçte ikisi) ile açılması

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-16-2007   #2
angelesdream

geçtiğimiz pazar günü bir köşe yazısında okuduğumda öğrenmiştim tam içeriğinidoğru birkok kişinin haberi dahi yok,verilen oylarda büyük ihtimalle bilinçsiz olacakhayırlısı

teşekkürler bilgiler için

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com