![]() |
Ermeni Tasarısına Evet... |
![]() |
![]() |
#1 |
yosun_26
|
![]() Ermeni Tasarısına Evet...ABD’de, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde görüşülen Ermeni iddialarını içeren Ermeni tasarısı, 21 ret oyuna karşın 27 evet oyuyla kabul edildi ![]() ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarı kabul edildi ![]() Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde yapılan oylamada, komite başkanı Demokrat Parti California Milletvekili Tom Lantos'un beklentilerin tersine “evet” oyu verdiği görüldü ![]() ![]() Bu aşamadan sonra, tasarının kısa bir süre içinde Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'na getirileceği beklentisi bulunuyor ![]() Bu arada, tasarıya karşı Türkiye'nin tavrını anlatmak üzere Washington'da bulunan TBMM heyetine başkanlık eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, “Bu aşamadan sonra Türkiye olarak, (tasarının) Temsilciler Meclisi gündemine alınmaması için, alınırsa da geçmemesi için çabalarımızı sürdüreceğiz ![]() ![]() ![]() Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye'nin önceliklerinin başında PKK belasını def etmek gelmektedir ![]() ![]() Bundan sonra gelişmelere yakından takip edeceklerini söyleyen Bağış, TBMM heyeti olarak Türkiye'ye dönünce gelişmelerin ayrıntılarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlara anlatacaklarını kaydetti ![]() Bir gazetecinin “sınır ötesi operasyon ihtimali arttı mı” sorusu üzerine Bağış, “Arkadaşlar bu konuda benim burada yorum yapmam doğru olmaz ![]() ![]() Tasarının Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'na ne zaman getirilebileceği şeklindeki bir soruya da Bağış şu cevabı verdi: “Bilmiyorum, ama yakaladıkları momentumu değerlendirmek isteyeceklerdir ![]() ![]() GÜL: BÜYÜK MESELELER İÇ POLİTİKAYA FEDA EDİLMİŞTİR Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tasarının kabul edilmesiyle ilgili olarak “Ne yazık ki Amerika Birleşik Devletleri'nde bazı politikacılar, sağduyu çağrılarına kulaklarını tıkayarak bir kez daha büyük meseleleri küçük iç politika oyunlarına alet ve feda etme teşebbüsünde bulunmuşlardır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bukettt
|
![]() tvde izledim duyunca acip sinir oldum e daha ne olsun amreikadanda desteği aldılar hiç susmazlar artkk ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
[KAPLAN]
|
![]() Türkiye Amerika'yı " kınadı ! " , haberlerini bugün yarın duyarız ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi önümüzdeki süreç çok önemli bir hal aldı, sırtımızı kime yasladığımızı artık anlama zamanı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|