Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
16lık, meryemin, yıkıldığı

16'lık Meryem'in Yıkıldığı An...

Eski 10-03-2007   #1
yosun_26

16'lık Meryem'in Yıkıldığı An...

Adana’da, 16 yaşındaki Meryem Aslan bugüne kadar hiç okul yüzü görmedi "Haydi Kızlar Okula" kampanyası kapsamında Meryem de okula gönderilmek istendi Ancak ailesi, Meryem’i evlendireceğini söyleyerek buna izin vermedi Meryem ise okula gitmek istiyor

Mİllİ Eğitim Bakanlığı ve UNICEF işbirliği ile ilköğrenim çağında olan kız çocuklarının eğitime kazandırılması amacıyla sürdürülen kampanya, Adana’da yüzlerce kız çocuğunu okulla tanıştırırken, ailenin ikna olmadığı için bu eğitimden mahrum kalanlar da var

Adana’da, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden göçle gelenlerin yoğun yaşadığı Gülbahçesi Mahallesi’nde bulunan Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu’nun Müdürü Bahri Bahadır ile okulun Müdür Yardımcısı Şerife İlengir, kampanya kapsamında okullu olmak isteyen, buna karşılık babası tarafından evlendirilmek istendiği için okula gönderilmeyen Meryem Aslan’ı evinde ziyaret etti

Baba Osman Kaplan ile görüşen Müdür Bahri Bahadır, eğitimin önemine dikkati çekerek, "Anayasamıza göre, kimse eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz Siz çocuğunuzu okula göndermemekle ona kötülük yapıyorsunuz En azından ilköğretim okulu diplomasını almalı Üstelik daha çocuk yaşta evlendirmeniz de doğru değil" dedi

Bahri Bahadır, okullu yaptıkları çocukların ihtiyaçlarını da karşıladıklarını bu yüzden ailelerine hiçbir yük getirmediklerini belirterek, "Seyhan Kaymakamımız İsmail Hakkı Develi de Meryem’in durumunu biliyor Kendisi, onu okula göndermeniz halinde ihtiyaç varsa her türlü desteği yapacağını bildirdi" dedi Ancak, büyük kızı gibi Meryem’i de okula göndermeyeceğini bildiren Osman Kaplan, Meryem’i bir akrabalarıyla evlendireceğini söyledi Olup biteni kapı aralığından izleyen Meryem Aslan ise kampanya görevlilerinin "Okul mu evlilik mi?" sorusuna, "Elbette okulumu isterim Ben hiç okul görmedim, önlük giymedim, bu benim en büyük hayalim" dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-09-2007   #2
önder uçar

babasını çekecem merkeze vericen sopayı üniversiteyi bile okutur
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com