Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adamı, bağlayan, dünyanın, hızlı, kravat

Dünyanın En Hızlı Kravat Bağlayan Adamı

Eski 10-06-2007   #1
ERen

Dünyanın En Hızlı Kravat Bağlayan Adamı

Giresunlu kravat satıcısı Sebahattin Kara (42), kravat bağlamada 1 saniye 15 salise olan kendi rekorunu kırarak 45 salisede kravat bağlayabildiğini öne sürerek, Guınness Rekorlar kitabına adını yazdırmak istiyor

Kara, Edirne'de bir kravat imalathanesinde çalıştığını ve dünyanın en hızlı kravat bağlayan kişisi olduğunu iddia etti

Bu becerisini kanıtlamak için geçen yıl Guinness Türkiye Fahri Temsilcisi İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof Dr Orhan Kural'ın gözlemci olarak katıldığı bir yarışmada 1 saniye 15 salisede kravat bağladığını ifade eden Kara, ''Yaklaşık 18 yıldır kravat satıcılığı yapıyorum Ancak kravat bağlamayı 5 yıl önce bir arkadaşımdan öğrendim Kravat bağlamaya başladıktan sonra her gün daha da hızlı bağlayabileceğimi düşündüm Gün geçtikçe hızlanan kravat bağlama tekniğim bugün 45 saliseye kadar düştü'' dedi

Bugüne kadar Guinness Rekorlar Kitabı'na ''en hızlı kravat bağlayan kişi'' olarak adını yazdıran kimsenin olmadığını dile getiren Kara, şöyle devam etti:

''Kravat bağlamayı ilk öğrendiğimde 5 saniye 2 salisede bağlıyordum Denemeler sonucunda bu süreyi 45 saliseye kadar düşürdüm Bu konuda dünyada benden hızlı kimsenin olmadığını iddia ediyorum Guinness Rekorlar Kitabı'na yaptığımız başvurunun sonucu açıklandığında bir ilke imza atmış olacağım Bu benim için çok sevindirici bir olay olduğu gibi Türkiye'nin de adını duyuracağıma inanıyorum Rakiplerim olmadığı için sürekli kendi rekorumu kırıyorum Artık rakiplerimin olmasını ve daha heyecanlı rekor denemeleri yapmak istiyorum''

-''MİLLETVEKİLLERİMİZİN KRAVATLARINI BAĞLAMAK İSTİYORUM''-

Bağladığı kravatların bir hareketle çözülebildiğini ve takan kişinin boğulma riskinin bulunmadığını belirten Kara, ''TBMM'de zaman zaman kavgalar yaşandığını biliyoruz Bu kavgaların olmasını tabii ki istemeyiz, ancak olabilecek kavgalarda kravatlardan dolayı milletvekillerinin boğazlarının zarar görmemesi için milletvekillerimizin kravatlarını bağlamak istiyorum'' diye konuştu

Kara, bazı ünlü kravat firmalarından reklam teklifleri aldığını, bu teklifleri ilerleyen günlerde değerlendirmeyi düşündüğünü de sözlerine ekledi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-06-2007   #2
ambiyans

İşi gücü yokmu bu adamın ya ne büyük marietmiş yahu
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-07-2007   #3
ERen

zaten işi de kravat satmakmış
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-09-2007   #4
önder uçar

tv de seyrettik helal olsun adama
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com