Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Atatürk Köşesi > Hayatından Kesitler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atatürk, aşık, mıydı

Atatürk Aşık Mıydı?

Eski 07-22-2007   #1
Ergenekon

Atatürk Aşık Mıydı?

Atatürk Âşık mıydı?
” Eşini mutlu edecek herkes evlenmelidir Çocuk sahibi olmalıdır Bana bakmayın, bu meselede örnek ismet Paşa’dır Benim hayatım başka türlü düzenlenmiştir Buna rağmen tecrübesini yaptım Sonra anladım ki, bu iş benim başaracağım bir iş değildir” Demiştir, Mustafa Kemal Paşa
Latife Hanımın Atatürk’ü canından bezdiren davranışları yüzünden ve aralarındaki gerginliklerden dolayı Atatürk iki kez Latife Hanımdan ayrılmaya teşebbüs etmiştir
Atatürk’e herkesin ortasında ‘ Kemal’ diye hitap etmesi, çok içmemesi için yüksek sesle uyarılarda bulunması, Atatürk’ün yakın çevresini küçük gördüğünü belli etmesi her çevrede konuşulmuştur Bardağı taşıran son damla Atatürk’ün kapı önündeki er ve subaylarla yaptığı içten samimi bir sohbet esnasında olmuştur
“ Kemal! Mahalle arkadaşların yetmiyormuş gibi şimdi nöbetçilerle mi ahbaplık ediyorsun? Yeter artık, hemen gel buraya…” diye bağırdı Latife Hanım Bu olay Mustafa Kemal Paşanın Köşkü terk etmesi ve Bakanlar kuruluna talimat vererek boşanma kararını çıkartıp, Latife hanımı bir daha görmemek üzere kendisinin Yozgat’a gitmesi ve onu da İzmir’e geri gönderilmesi için gereken emirleri vermesi ile son bulmuştur

Fikriye Aşkı…
Fikriye hanım Gazi’ye hizmet ederek her insanın duyması tabii olan hayranlık ve bağlılık hislerine sahip görünmekte idi Gaziye o derece bağlılığa, o kadar sadakatle hizmet etmesinden bir nevi aşkı andıran ve hayranlık duygusunun tesirleri his olunmakta idi
Enteresan bir evlilik! Dramatik bir şekilde sona eren gizli bir aşk var Ve umutsuz bir kadın Atatürk’ün büyük aşkı ve O’nun için intihar eden Fikriye Hanım
Bütün bu yaşananlardan ve gerçeklerden yola çıkarak Atatürk ile Latife Hanımın arasında nasıl bir “AŞK” olacağı konusunun yeniden düşünülmesi gerektiği inancındayım Sadece dikkat çekmek ve gündem yaratmak için farklı yöntemlere alet etmemek gerekir
Atatürk’ün aşkı vatan - millet aşkıdır
Kendisinin de ifade ettiği gibi “ anladım ki bu iş benim başarabileceğim bir iş değildirBana bakmayın
Atatürk, Türk kadınına örnek olsun diye evlendi Latife Hanım ile Zeki, hayat dolu, güzel konuşan, yabancı dil bilen, fikirlerini korkusuzca savunan, kendi cinsinin kurtuluşunu isteyen bir kadın, onun da hayalindeki bir kadın Ama uyum sağlanamadı!
Aşk yüzünden kadınların fedakârlık yapmasına alıştık Aşk her türlü fedakârlığı yapmak ve bundan pişmanlık duymamaktır Aşk söz konusu olunca insan olmadık şeyler de yapabilir İnsanın sevdiğini kaybetmemek adına onu kaybedecek adımlar attığı bile olur Çünkü en büyük iktidar savaşı aşk ilişkisinde yaşanır Bu nefrete dönüşmediği sürece
Atatürk'ü anlamak aşklarını bilmekten geçmez Bir tarafta Nutuk diğer tarafta Latife ve Fikriye diyelim Karar sizin

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-29-2007   #2
onder ucar

:sm_wink: atatürkün aşkıda farklıymış abey:sm_wink:
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com