![]() |
Siz Kabirdekiler Cumayı Bilir Misiniz? |
![]() |
![]() |
#1 |
Ergenekon
|
![]() Siz Kabirdekiler Cumayı Bilir Misiniz?FAKİH Anlatıyor: -Babam bana şöyle anlattı: -Salih Meri, cuma gecesi, cuma namazını kılmak üzere mescide gitmek için yola çıktı ![]() ![]() -Tan yeri ağarıncaya kadar kalayım ![]() Kabristanın içine girdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir de baktı ki,onlardan ayrı, kirli elbiseli bir genç, bir köşede, üzüntülü bir halde oturuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O da üzüntülü bir halde, kalktı; kabre girmek istedi ![]() -Hey Allah'ın kulu, sende gördüğüm bu üzüntü neden? Sonra gördüğüm bu hâl nedir? Bana şöyle dedi: - Ey Salih Meri, sen o tepsileri gördün mü? - Evet, gördüm, deyince şöyle anlattı: - O tabaklar, hayattakilerin ölülerine hediyeleridir ![]() ![]() Daha sonra şöyle dedi: - Ben, Sindli biriyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ölümümden sonra beni hatırlayan kimse olmayınca üzülmek bana haktır ![]() Sordum: -Senin ananın evi nerede? Onun yerini bana anlattı ![]() Sabah oldu Namazımı kıldım ![]() ![]() ![]() Yanına gittim,izin istedim ![]() -Ben Sâlih Meri'yim, dedim ![]() ![]() Şöyle dedim: -Benim söyleyeceğim söz, senin söyleyeceğin söz hiç kimse tarafından duyulmamalıdır ![]() ![]() Ona yaklaştım, aramızda bir perde kaldı ![]() Şöyle sordum: -Sana Allah'tan rahmet dilerim, çocuğun varmı? -Yoktur ![]() Tekrar sordum: -Daha önce bir çocuğun olmuş muydu? Derin bir nefes aldı, sonra şöyle dedi: -Benim bir genç oğlum vardı, öldü ![]() Bunun üzerine durumu ona anlattım ![]() ![]() Sonra şöyle dedi: -Ey Salih! O benim ciğerparem, kalbim idi ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra çıkardı bana bin dirhem verdi ![]() -O sevdiğim göz nurum için bunları dağıt ![]() ![]() ![]() Gittim, o bin dirhemi dağıttım ![]() Ertesi cuma geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ey Salih! Allah bizim için seni mükâfatlandırsın ![]() ![]() Ona dedim ki: -Siz kabirdekiler cumayı bilir misiniz? Şöyle anlattı: -Evet biliriz ![]() ![]() -Bu faziletli gün için, selâm,selâm ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|