![]() |
Çiğbörek |
![]() |
![]() |
#1 |
virüs
|
![]() Çiğbörek![]() Bölgelere göre çiberek, şiborek, şır börek de denir ![]() Hamur icin: 4 su bardağı elenmiş un, Yeterince tuz, İçi için: 350 gram kıyma 2 soğan Kıyılmış maydanoz karabiber Kızartmak için: 2 su bardağı çiçek yağı Evvela ici soyle hazirlanir; iki baş soğan doğranır, kıyma, tuz, maydanoz, karabiber ve az bir su ilâvesiyle koyu bir bulamaç yapılır ![]() Hamuru, un, tuz ve su ilavesiyle yoğrulur ![]() ![]() ![]() Dinlenen bu hamurdan, cevizden biraz büyükçe hamurlar alarak bezeler yapılır ![]() ![]() Açılmış yufkaların içine hazırlanan içten koyup kenarları parmak uçları ile bastırılır, tırtıllı rulet veya catalla bu islemi yapabilirsiniz ![]() ![]() ![]() not: Harci biraz sulu olursa daha makbul oluyor, yaparken harcin suyu azaldikca su ilavesi yapin ![]() Kizartmadan once iyice ununu silkeyin, uzerindeki fazla un yag emmesine sebep oluyor ![]() Ve yapip hemen kizartin, bekletip kizartilinca ayni lezzeti vermez ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
yosun_26
|
![]() ayyyy toprağım süpersin yaa Eskişehirin tatarlarından biri olarak seni bu tarifin için kutluyorum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
angelesdream
|
![]() ![]() ![]() ![]() teşekkürler |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
[YaSiN]
|
![]() Çokkk GÜzel Bİ BÖrekkk TÜrÜ Hatta Şİmdİ Bİlee Yİyorumm Aynisindan Afİyet Olsuun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
sengulum
|
![]() herkeze tavsiye ederimmmmm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
hayat çağırıyor anahtarı sende!!!
|
![]() |
![]() |
|