![]() |
Bırak Beni Eşkiya Bellesinler |
![]() |
![]() |
#1 |
sengulum
|
![]() Bırak Beni Eşkiya BellesinlerBIRAK BENİ EŞKIYA BELLESİNLER Ulus'ta bir KASIM akşamıydı ![]() ![]() ![]() Işığımı çaldı, kızıla çalan karanlık ![]() Ak alnına, al kan damladı yiğidimin ![]() Kahpece vurup, kahpece kaçtı parkalılar ![]() İşte o akşam sıktım yumruklarımı ![]() Eridi avuçlarımda, Anamdan miras merhamet ![]() Şehit evi yüreğimde çelikleşen sevdama, Çifte su diye kan verdi Alperenler ![]() Tabanca tutuşturup elime, Çıktı içimden tabutlarla masum düşler ![]() Aynalara minnetsiz geçirdiğim gençliği; Meğer nice gömülenler hiç ölmemişler ![]() Bir hoyrat diyemedim aşka dair, Kurşunların söylediği türküyü bildim ancak; Yalnız, çaresiz, belimde tabanca ![]() Sevdiğimden, sevdiğim için kaçtım ![]() Anlaşılmak değildi derdim; Kitapların önünden hep mahcup geçtim ![]() Gül dalında bulunsun isterdim, parmak izim ![]() Bağışlayın beni! Babasına doymayan kızım ![]() Kanıma kan, canıma can aldım, Acımadım, vurdum, gözümü kırpmadım, Her kavgamın gecesi rüyamda ![]() Geleceğimin büyük ülkesinde, Kavga etmeyen çocuklar gördüm ![]() Rabbim bilir ki; dinim, devletim, Bayrağım, ülküm için geçti ömrüm ![]() Yine bir KASIM günüydü ![]() ![]() ![]() Bir hurda yığınında buldular beni, Senelerdir horozlanan tetikler, Öldükten sonra vurdular beni ![]() Reisini dinlersen; yarım kalmamalı, Hayallerimizin gerçeğe hicreti ![]() Koy düşmanlar ellerini zillesinler, Anlatmaktan ötesi düşer sana HALUK! Bırak beni, Bırak beni eşkıya bellesinler ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Berna
|
![]() emeğine sağlık canım paylaşm teşkkrlr
|