|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
gerçek, milliyetçi, olmak, türkiye’de, zor |
![]() |
Türkiye’de 'Gerçek' Milliyetçi Olmak Zor İş... |
![]() |
![]() |
#1 |
[KAPLAN]
|
![]() Türkiye’de 'Gerçek' Milliyetçi Olmak Zor İş...Türkiye’de “ Gerçek “ Milliyetçi Olmak Zor İş ![]() ![]() ![]() Yaklaşık birkaç gün önce sitemizin de şarkı sözleri bölümünde paylaşmış olduğum, Ozan Arif'in yazıp ; İsmail Türüt'ün seslendirdiği " Plan yapmayın plan " isimli şarkı dün ve bugün haberlerin manşetlerine taşındı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Plan yapmayın plan, / Gitmez Karadeniz'de ![]() /Kahpelik yalan dolan, /Tutmaz Karadeniz'de ![]() Ne Coni'si ne Rus'u, / Pusu kurmasın pusu, / Bölücülük borusu, / Ötmez Karadeniz'de ![]() Bırakın çan çalmayı, / Ermenici olmayı, / Millet böyle dolmayı, / Yutmaz Karadeniz'de ![]() O günöyle desinler, / Bugün böyle desinler, / Fatihalar, Yasinler, / Bitmez Karadeniz'de ![]() Şerefini şanını, / Ortaya kor canını, /Hiç kimse vatanını, / Satmaz Karadeniz'de ![]() Vatan satsa bir kişi, / Anında biter işi, /Türk ve İslam güneşi, / Batmaz Karadeniz'de, Bizde varken bu duruş, / Emiceniz olsa Bush, /Alayınız beş kuruş, / Etmez Karadeniz'de ![]() Görüldüğü üzere şiir milliyetçi bir üslupla yazılmış olup, günümüz olaylarına da güzel bir dille atıfta bulunulmuş ![]() İnsanımız bu kelimeye o kadar aşikâr, haberlerde ondan o kadar sık söz edilmektedir ki ; fakat bununla birlikte önemi de gözden kaçırılmaya yüz tutmuştur ![]() ![]() ![]() Aman Efendim ! Öğrenciler okulda namaz kılmış ; Aman Efendim ! Baş örtüsüyle okul mu okunur gibi dini sömürülerin gündemden düşmediği ülkemizde ; milliyetçilik duygularımız da benzer şekilde tehdit altında bırakılmıştır ![]() ![]() Eğer Türküm dersen bölücülük yapmış oluyor ; şekeri alınmış çocuk misali durmaksızın ağlayan , haksız oldukları konumdan hak aramaya çalışan bir Ermeni isen , bu ülkede tutunacak çok dal buluyorsun ![]() ![]() ![]() Ağır ithamlarda bulunmak istemiyorum açıkcası , ancak medyanın her zamanki gibi rant yapmak için olayları çarpıttığı ; bununla birlikte halkı çoğu zaman olduğu gibi yanlış yönlendirmek istediği açık ![]() ![]() ![]() Görülen o ki planlar yapılmış , pusular kurulmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yazan: B
![]() ![]() [KAPLAN] |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bessraa
|
![]() Korkuları, Gençliğe Hitabe’de Atatürk'ün de bahsettiği damarlarımızda dolaşan asil kan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gercekten cok güzel bir yazı olmus ellerinize saglık ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ergenekon
|
![]() Bu güzel yazıdaki, fikir ve görüşlere gönülden katılıyorum, kalemine sağlık,teşekkürler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
sengulum
|
![]() EY TÜRK TİTRE ve KENDİNE DÖN ![]() ![]() ![]()
![]() |
|