Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları

MEB Finansal Okuryazarlık Dersi Nedir? Finansal Okuryazarlık Ders Konuları Neler?

Eski 22 Saat Önce   #1
Şengül Şirin

MEB Finansal Okuryazarlık Dersi Nedir? Finansal Okuryazarlık Ders Konuları Neler?

MEB Finansal Okuryazarlık dersi nedir? Finansal Okuryazarlık ders konuları neler?
Millî Eğitim Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu iş birliğinde hazırlanan “Finansal Okuryazarlık” dersi, Türkiye genelindeki tüm okullarda ilk ders saatinde uygulanmaya başlandı Peki, MEB Finansal Okuryazarlık dersi nedir? Finansal Okuryazarlık ders konuları neler?

Haber Merkezi
MEB Finansal Okuryazarlık dersi nedir? Finansal Okuryazarlık ders konuları neler?

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu iş birliğinde hazırlanan “Finansal Okuryazarlık” dersi içerikleri, ülke genelindeki ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde uygulamaya alındı Peki, MEB Finansal Okuryazarlık dersi nedir? Finansal Okuryazarlık ders konuları neler? İşte ayrıntılar

FİNANSAL OKURYAZARLIK DERSİ NEDİR?
Finansal okuryazarlık; bireylerin parayı kullanma ve yönetme konusunda bilgi sahibi olması, bütçe oluşturabilmesi, tasarruf yapabilmesi, yatırım kararları alabilmesi ve borçlanma süreçlerini akılcı şekilde yönetebilme yetisidir Temel amacı ise bireyin yaşamı boyunca karşılaştığı finansal fırsat ve riskleri doğru değerlendirerek en uygun kararları almasını sağlamaktır

FİNANSAL OKURYAZARLIK DERS KONULARI NELER?
Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden sunulan materyallerle desteklenen derslerde, her eğitim kademesine uygun farklı içerikler paylaşıldı Bu kapsamda; ilkokul düzeyinde paranın tanınması, ihtiyaç ve istek ayrımı ile kumbarada biriktirme kültürü ele alınırken, ortaokul kademesinde bütçe planlama, bilinçli tüketim, temel bankacılık kavramları ve tasarruf yöntemleri üzerinde duruldu Lise düzeyinde ise yatırım araçları, enflasyon, kredi ve kredi kartı yönetimi ile finansal matematik konuları öne çıktı

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com