Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları

ALES Pazar Günü Yapılacak! Sınava 163 Bin 999 Aday Başvuru Yaptı

Eski 11-21-2025   #1
Şengül Şirin

ALES Pazar Günü Yapılacak! Sınava 163 Bin 999 Aday Başvuru Yaptı

ALES pazar günü yapılacak! Sınava 163 bin 999 aday başvuru yaptı
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2025-ALES/3), 23 Kasım Pazar günü yapılacak

DHA
ALES pazar günü yapılacak! Sınava 163 bin 999 aday başvuru yaptı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığından yapılan açıklamaya göre; 2025-ALES/3, 81 ildeki 92 sınav merkezinde, 407 bina ve 6 bin 460 salonda gerçekleştirilecek Saat 1015'te başlayacak sınav için adaylar saat 1000'dan sonra sınav binalarına alınmayacak

Sayısal ve sözel testlerde 50'şer sorunun sorulacağı sınavda adaylara 150 dakika cevaplama süresi verilecek 1245'te sona erecek sınavda ek süre verilmesi uygun bulunan engelli adaylar, sınavda 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecek Sınavda adaylara sayısal ve sözel testler uygulanacak

Sayısal testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan; sözel testi ise sözel akıl yürütme becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşacak Sorular, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacak, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacak

Kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında kimlik numarası ve fotoğraf bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günleri saat 1000'a kadar açık bulundurulacak Sınav sonuçları 12 Aralık'ta açıklanacak Açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacak

"163 BİN 699 ADAY SINAVA KATILACAK"
ÖSYM Başkanı Prof Dr Bayram Ali Ersoy, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş adayların sınava katılabileceğini belirtti

Bakan Ersoy, "Sınava 163 bin 999 aday başvuru yaptı ALES adayların bireysel kariyerleri kadar ülkenin akademik ve kurumsal kapasitesini etkileyen önemli bir uygulamadır Bu bilinçle 22 bin 197 görevlimiz sahada olacak Ayrıca 590 engelli aday sınava katılacak Sınava başvuran gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocukları sınav ücretinden muaf tutuldu ve bu haktan 1238 aday yararlandı Sınava katılacak adaylara başarılar, görevlilere kolaylıklar dilerim" dedi

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com