![]() |
Uzmandan Uyarı: Salmonella Sadece Mideyi Değil, Organları da Vuruyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Uzmandan Uyarı: Salmonella Sadece Mideyi Değil, Organları da VuruyorUzmandan uyarı: Salmonella sadece mideyi değil, organları da vuruyor Tavuk etinden kaynaklanan gıda zehirlenmelerinin çoğunlukla mikrobik nedenlerle ortaya çıktığını belirten Dr ![]() ![]() ![]() İHA Uzmandan uyarı: Salmonella sadece mideyi değil, organları da vuruyor İç Hastalıkları Anabilim Dalı Dr ![]() ![]() ![]() Dr ![]() ![]() "ÇOKLU ORGAN YETMEZLİĞİNE YOL AÇABİLİYOR" "Tavuk eti tükettikten 2 ila 24 saat içinde bulantı, kusma, karın ağrısı, sulu ya da kanlı ishal görülebiliyor" diyen Dr ![]() ![]() ![]() GÜVENLİ TÜKETİM UYARILARI Dr ![]() ![]() "Tavuk eti en az 75 derece iç ısıya ulaşacak şekilde iyice pişirilmeli ![]() Çiğ tavukla temas eden bıçak, kesme tahtası ve eller mutlaka sabunlu su ile yıkanmalı ![]() Tavuk eti buzdolabında +4 derece altında, derin dondurucuda ise -18 derecede saklanmalı ![]() Market alışverişinde son kullanma tarihi mutlaka kontrol edilmeli ![]() Pişirilmiş tavuk, özellikle yaz aylarında, oda sıcaklığında en fazla 2 saat bekletilmeli; 4 saatten sonra kesinlikle tüketilmemeli ![]() ![]() "Yeniden servis edilecekse en az 75 dereceye kadar ısıtılması gerek" Dr ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|