Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları

MEB'den 'devamsızlık' Kararı: O öğrenciler Için Harekete Geçildi

Eski 3 Hafta Önce   #1
Şengül Şirin

MEB'den 'devamsızlık' Kararı: O öğrenciler Için Harekete Geçildi

MEB'den 'devamsızlık' kararı: O öğrenciler için harekete geçildi

Milli Eğitim Bakanlığı, temel eğitim seviyesinde artan devamsızlıklar için harekete geçti MEB, okuldan uzaklaşan çocukları tespit ederek illere göre çözüm planları hazırlayacak

Ekonomik yetersizlik veya ailelerin özensizliği gibi sebeplerden dolayı son yıllarda birçok çocuk okul hayatından uzaklaşmaya başlarken, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), durumla ilgili "Temel Eğitimde Devamsızlığın Azaltılması Projesi" adlı bir uygulamayı devreye alacak

Buna göre; temel eğitim düzeyindeki öğrencilerin devamsızlıklarının erkenden tespit edilip bu duruma tedbirler alınması hedeflenirken, konuyla ilgili yeni yol haritaları da belirlenecek

BÖLGEYE GÖRE ÇÖZÜM
Türkiye gazetesinden Esma Altın'ın haberine göre; e-Okul üzerinden edinilen devamsızlık oranlarıyla birlikte il, ilçe ve okul bazında analizlere de yer verilip illerin ihtiyacı olan sorun ve ihtiyaçlar tespit edilip çözüm için faaliyetler yürütülecek

Diğer yandan yerel düzeyde temel eğitimin devamlılığı adına oluşturulacak planlar, internet tabanlı izleme modülüyle yürürlükte olacak

İLK HEDEF 17 İL
Üç yıl sürmesi öngörülen çalışmanın hedef illeri olarak Adana, Ağrı, Bursa, Çankırı, Edirne, Hatay, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Konya, Muş, Şanlıurfa, Trabzon ve Yalova belirlendi

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com