Çaydanlık İle Çay Bardakları - Serdar Yıldırım | 

| 

| 
		#1 | 
| 

Mountain

| 

Çaydanlık İle Çay Bardakları - Serdar YıldırımÇAYDANLIK İLE ÇAY BARDAKLARI Bursa'da bir evde çaydanlık ile çay bardağı sandalyelerine oturmuşlar, hemen önlerindeki masanın üstünde bulunan zaman makinesini bilinen yer ve tarihlere ayarlayıp, ekranda görmek istedikleri görüntüleri netleştirmeye çalışıyorlardı   Görüntü net olursa değer kazanırdı  Görüntünün bulanıklaştığı bir ekranda görülenler çaydanlıkla çay bardağının umurunda değildi  Onlar bir taraftan zaman makinesinin zaman ayarını yaparken, diğer taraftan konuşuyorlardı:---- Gerçekleştirilmek istenen iş çabucak olmaz da, giderek gerilerse, yani umut kıvılcımları ümitleri gerektiği şekilde aydınlatamazsa ve belki de binlerce olan bu kıvılcımlar birer birer sönmeye başlarsa, sence bu durum gerçekleştirilmek istenen işi gerçekleştirmeye çalışanda birtakım düş kırıklıklarına yol açar mı? ---- Çaydanlık, senin sorduğun soru bende birtakım çağrışımlar uyandırdı   Bu çağrışımları dilersen yeri geldikçe kısım kısım vereyim  Sorduğun sorunun cevabı şimdilik  kısa ve öz olacak  İrade düş kırıklığını engeller![]() ---- Bak çay bardağı, işi gerçekleştirmeye çalışanın umut kıvılcımları birer birer sönüyor yani kıvılcımlar giderek azalıyor   Ümit yavaş yavaş da olsa sonunda yok olabilir  Ümidin azalması düş kırıklığına kadar gidebilir  Sen diyorsun ki, irade en azından umut kıvılcımlarının sönmesini yavaşlatabilir veya belki de durdurabilir ve yine veya yeni umut kıvılcımları üretebilir  Bu üreme de, bir an gelir ki, ümitleri eskisinden daha iyi bir pozisyona getirebilir  Peki sence iradenin başarıdaki pay yüzdesi ne olabilir?---- Yüzde yüz olmasa bile yüzde yüze yaklaşır   Yalnız irade başarı için yeterli olmayabilir  Yeterli bile olsa yetersiz kalacağı düşünülerek irade giderek güçlendirilmeli  İradenin güçlendirilmesi, bilgi dağarcığı genişletilerek, ilgi alanları çoğaltılarak mümkündür  Bu suretle zeka gelişir, zeki olunur ve eğer varsa gerçekleştirilmek istenen işi engelleyen birtakım faktörler aşılır  İrade, bir bakıma dayanma, direnme gücüdür, işte devamlılık sağlayabilmektir  Sözün özü: İrade güçlü olacak![]() ---- Evet, çay bardağı, dikkat edersen görüntü giderek netleşiyor   Zaman makinemizin ekranında gördüğümüz çay bardağı 20-5-1988 tarihini yaşıyor  Bu tarih, onun işe başlama tarihidir  Görüntü şu anda net olarak gözüküyor  Zaman ayarı tamam ve istersen atlamayı gerçekleştirip, onun yanına ışınlanırız  Biliyorsun on dakika orada kaldıktan sonra buraya döneceğiz  Hazır mısın?---- Hazırım çaydanlık, ışınlama düğmesine basabilirsin ![]() Çaydanlık ile çay bardağı dört yıl önceye döndüler ve çay bardağının yanına ışınlandılar   Çay bardağı aniden karşısında beliriveren çaydanlık ile çay bardağını görünce şaşırmadı  Sanki onların geleceğini biliyormuş, sanki onları bekliyormuş gibi bir hali vardı  Çaydanlık konuya şöyle bir giriş yaptı:---- Bugün değişik bir işe başlıyorsun   Seni kutlarım çay bardağı  Beklentilerini alabilir miyim? Ne bekliyorsun bu işten?---- Öyle ahım şahım bir beklentim yok canım   Sadece neden bu işi beceremeyeyim diye düşünerek bir başlangıç olsun diye bugün işe başlıyorum  Bir özenme benim ki, fakat bir şeyler verebileceğime inanırsam tutku halini alabilir  Tutku oluşursa, inan ki, tüm benliğimle sarılırım bu işe![]() ---- Sanırım bu işe ayıracak yeteri kadar boş zaman bulacaksın ![]() ---- Muhakkak çaydanlık, muhakkak   Zaten boşa geçen zamanı görüp de, zaman boşa geçmesin, boş zaman dolsun, dolu dolu olsun diyerek ve boşa geçen zamanı değerlendirmek isteğiyle bugüne geldim![]() ---- Bugün yarına ulaşacak diyorsun yani sen yarın da bu işle uğraşacaksın, bu belli   Peki, yarın kaç tane yarına ulaşacak? Yarınlar için ne söyleyebilirsin?---- Yarınlar için bu işle ilgili pek bir şey söyleyemeyeceğim   Henüz ortada gözle görülür, elle tutulur bir şey yok  Yarınlar yarınlarda belli olacak![]() ---- On dakikalık görüşme süremiz doldu   Teşekkürler çay bardağı![]() ---- Ben teşekkür ederim ![]() Çaydanlık ile çay bardağı tekrar zaman makinesinin başına geçip biraz önce konuştukları çay bardağının yarınlarındaki bir zamana, yani 13-4-1990 tarihine ışınlanmak için zaman ayarına başladılar   Görüntü yine bulanıklaşmıştı:---- Çay bardağı, dilersen görüntü netleşinceye kadar konuşmamıza kaldığımız yerden devam edelim   Son olarak iradenin nasıl güçlendirileceğini anlatmış ve irade güçlü olacak demiştin  Bu da herhalde zamana bağlı kalınarak olur  İradenin güçlendirilmesini zaman yaymak nasıl olacak? Güçlenmeye başlanıldığı nasıl farkedilinecek? Gücün yeterli olduğu ne bilinecek?---- Herşey belli bir plana, programa bağlı kalınarak olmalı   Plansız, programsız olmaz  Bunu yaparken de, yetersiz kaldığın ne varsa hepsi meydana çıkar  Yetersiz kaldığın konular üzerinde biraz daha fazla durursun, yeterli olduğun konuları boşlamamak şartıyla  Yetersiz yeterli olmaya mı başladı, işte iraden güçleniyor, zekan gelişiyor  Yetersizlikler azaldıkça, arada bir, zirveyi yoklarsın  Bu yoklamalar yeni yetersizlikleri ortaya çıkarır  Hepsini aştın, artık hazırım, zirvedeyim dediğini farzet; işte o zamanda zirvede beklemesini bileceksin, zirvede kalmasını bileceksin  Zirvede ne kadar kalacağın belli değildir  İradeni güçlendirmeye devam edeceksin  Dayanacaksın, direneceksin ve sonunda başaracaksın![]() ---- Çay bardağı, söyediklerine göre şu sonuç ortaya çıkıyor   Bütün çaba zirve için olacak  Zirveye mutlaka çıkılması lazım  Zirveye çıkarken de, çıktıktan sonra da, irade devamlı olarak güçlendirilecek  Böylece umut kıvılcımları çoğalır ve ümit artar![]() Çaydanlık sözlerini tamamladığı anda görüntü netleşmişti   Ekrandaki çay bardağı hızlı bir çalışma temposu içindeydi  Çaydanlık ışınlama düğmesine basarak, çay bardağı ile birlikte 13-4-1990 tarihini yaşayan çay bardağının yanına ışınlandılar  Onların geldiğini gören çay bardağı işini bırakıp ayağa kalktı ve hoşgeldiniz dedi  Çaydanlık ile çay bardağı hoşbulduk dedikten sonra diğer çay bardağının yanına gittiler![]() Çaydanlık: ---- Çay bardağı işe başlayalı neredeyse iki yıl oluyor   Bu sürede neler yaptın? Kısaca anlatır mısın?---- İşe başladıktan birkaç ay sonra belli bir seviyeyi tutturduğumu anladım   Bu, şahane bir şeydi  Beni çok mutlu etti  Tabii ki, yıllarla oluşan bir birikim söz konusuydu  Birikim olmasa iş zaten olmazdı  Zaman zaman şöyle bir dönüp bakıyorum geçmiş yıllara sanki yaşadıklarım bana bu iş için çalışma ortamı hazırlamış gibi geliyor  Bir iki üç derken on üç, on dört tane oldu ve altı ay kadar önce, bunlar bende kalmasın, başkalarına da ulaşsın diyerek çözüm yolu aramaya başladım  Öyle böyle derken buldum da  Ne yapacaksam kendim yapacaktım  İşte bu gün de o aşamanın başladığı gündür  Pek yakında işimden başkalarının haberi olacaktır diyorum![]() ---- Buraya kadar çok güzel ![]() ![]()   Peki, bundan sonra ne olacak?---- Bunları başkalarına ulaştırayım, o heyecanı yaşayayım da, daha geniş kitlelere ulaşmak için bir çare düşüneceğim   Bu çok zor fakat imkansız değil  Bütün mesele kapıyı bir defa aralayabilmekte![]() ---- Süremiz ne yazık ki doldu   Sana işinde başarılar dilerim  Teşekkürler çay bardağı![]() ---- Ben teşekkür ederim ![]() Çaydanlık ile çay bardağı geri döndükten sonra konuyu açık olarak konuşmaya başladılar   Tarih: 9-10-1992---- Çay bardağı iş yani senin yazı yazma çaban halen devam ediyor   İlk ışınlanmamız yazıya başladığın gündü  İkinci ışınlanmamız ise, yazdığın hikaye ve masalları kitap olarak hazırlayabilmek için bir daktilo satın aldığın gündü  Sonra neler yaptın?---- Yazdığım hikaye ve masalları kitap olacak şekilde hazırladım   Bunları fotokopi makinesinde çoğalttırdım ve kitapları okuyucularıma ulaştırdım  Şimdi yirmi değişik kitabımda yirmi üç ayrı hikaye ve masal var ve tüm yazdıklarım elli tane oldu  İstanbul ve Ankara'daki beş yayınevine onar tane hikaye ve masal kitabımı gönderdim daha geniş okuyucu kitlesine ulaşmak için, fakat sadece ikisinden cevap geldi  Biri yazdıklarımı beğeniyor, çok güzel diyor, şimdilik hazırlayamayacaklarını söylüyor  Diğerinin iki yıllık programı dolu olduğundan şimdilik imkansız diyor  Ötekiler bir cevap bile yazmaya tenezzül etmedi  Bu durum beni şaşırtmadı  Arayışlarım sürecektir![]() ---- Vakit epey geç oldu   Artık yatalım istersen  Her şey için teşekkür ederim, çay bardağı![]() ---- Ben teşekkür ederim ![]() SON Yazan: Serdar Yıldırım ( 9-10-1992 Bursa ) Bu hikayem 24 yıla yakın bir süre kimse tarafından okunmadıktan sonra okunmasını sağlıyorum   Sadece ben okudum  Yıllar boyunca  Yazı yazma uğraşısındaki yalnızlığın labirentlerinde, çıkış yoluna ulaşmak için, verdiğim olağanüstü gayretin tükendiğini hissettiğim anlarda okuyup bana manen büyük destek olan hikayelerimden biridir![]() O zamanlar internet yoktu   Cep telefonu yoktu  14-6-2006 tarihinde internette hikaye, masal ve şiirlerim okunmaya başladı  Şu an itibarıyla 170 tane site ve forumda yazdıklarım okunuyor  Ayrıca gençler, alıntı yapıp site ve forumlarda okunmasını sağlıyorlar  Bu da beni sevindiriyor  Demek ki diyorum yazdıklarım unutulmayacak  Ya internet olmasaydı? Bu kadar kesinlikle yayılmazdı yazdıklarım ve onları çok az kişi okurdu![]() Okuduğunuz hikayede ne anladıysanız onu anlatmışımdır   Sağlıklı ve mutlu kalın 
 | 

| 
| 
		 |