Odun Yarıcı - Serdar Yıldırım | 

| 

| 
		#1 | 
| 

Mountain

| 

Odun Yarıcı - Serdar YıldırımODUN YARICI Bugün günlerden ne acaba? Dün ağustos ayına girdik   Bugün ayın ikisi, hafta ortası falan olsa gerek  Her neyse çarşamba veya perşembe ne fark eder? Hava da çok sıcak  Boğucu bir sıcaklık var  Ter içinde kalmışım  Biraz daha gezeyim sonra dinlenirim  Zaten vakit de öğleni geçeli bir saat oluyor  Bugün de iş çıkmayacak galiba  Üç dört gün önce yarım araba odun kesmiştim  O zamandan bu yana boşa dolaşıyorum ya neyse  Gezmeden, dolaşmadan da olmuyor ki  Kim bilecek benim evi de gelecek, “ Hasan Usta, gel bizim şu odunları kesiver “ diyecek  Sonbahar geleydi işler açılırdı, ama oraya daha iki ay var  Tek tük yazdan odun alanlar olmasa bilmem ne olurdu?Geçen yazın bu sokakta, şu evin bahçesinde odun kesmiştim   İyi de para vermişlerdi  Bakalım yine odun aldılarsa çağırıverirler belki  Sesleneyim biraz durup da: “ Haydi, odun yarıcı geldi, odun yarıcı…Haydi, odun yarıcı geldi, odun yarıcı…” Ses seda yok  İş çıkmayacak galiba  Boş ver  İçim de bayılmaya başladı  Acıkmışım  Sabah evde içtiğim çorba hepsi o kadar  İleride bir bakkal olmalıydı  Bir ekmek alıp, yarısını yiyip, yarısını torbaya koyup, akşama saklamalı![]() Oh be, dünya varmış! Neredeyse ekmeğin tümünü yiyiverecektim   Az kaldı ya, pasta gibiymiş  Üstüne çeşmeden kana kana bir de su içtim, kendime geldim azıcık  İyi ki, bu çınarın dibine oturmuşum  Gölgelik, serin burası  Dinleneyim on beş yirmi dakika burada  Karşıdan gelen şu genci birisine benzeteceğim, ama kime? Dur bakalım, yaklaşsın biraz  O’na benziyor ama O değil  O olsaydı, durup şöyle bir bakar, mutlaka beni tanır, hiç çekinmez gelir yanıma oturur, hal hatır sorar konuşurdu  Bu kafasını kaldırıp bakmadı bile  Olsun canım, ben bu genci de pek sevdim  Beni iki üç ay öncesine döndürdü   O’nu daha önceden de görmüşlüğüm vardı  Ben bu ihtiyar halimle, baltam omzumda, kesilecek odun ararken yollarda birkaç defa denk geldiydi  Yanımdan geçerken yavaşlar yüzüme bakardı  Dikkat ederdim, gözleri yaşarır gibi olurdu  Bir iki derken rast geldiği, acaba dedim beni dedesine falan mı benzetiyor da ondan ağlamaklı oluyor  Sonra hiç unutmam tenha bir sokakta oturmuş, öğle vakti ekmeğimi yiyordum  Yoldan geçerken gördü beni, yanıma geldi, oturdu  Hal-hatır sordu  Oldukça mütevaziydi  Laf lafı açtı  Beni sordu: Yaşım 65 dedim  Tek odalı bir evim var dedim  Gençliğimden beri hep oduncuyum dedim, anlattım durdum  Adı Serdar Yıldırım'dı  Kendisi hikayeler yazarmış  “ Senin için de bir hikaye yazacağım dede, dedi  Herkes seni bu hikaye ile tanısın, bilsin, yaşasın istiyorum “ dedi  Acaba yazdı mı ki?![]() ![]() SON  | 

| 
| 
		 |