Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Özel Günler ve Tebrikler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları

Çanakkale Zaferi’nin 110. Yılında Yeni Belgeler Ortaya Çıktı!

Eski 1 Hafta Önce   #1
Şengül Şirin

Çanakkale Zaferi’nin 110. Yılında Yeni Belgeler Ortaya Çıktı!

Çanakkale Zaferi’nin 110 Yılında Yeni Belgeler Ortaya Çıktı!
Hikayeyi yazan: CNN Türk

“Ben Ölüyorum, Vatan Yaşayacak”

Çanakkale Savaşları'nın isimsiz kahramanlarından biri de 55 Piyade Alayı’ndan Hüseyin oğlu Ömer Çavuş Kütahya’nın Yeşilbayır köyünde 1883 yılında dünyaya gelen Ömer Çavuş, 1914’te askere alındı ve 55 Alay’ın 11 Bölüğü’nde göreve başladı

Çanakkale Zaferi’nin 110 Yılında Yeni Belgeler Ortaya Çıktı!

Savaşın en çetin anlarından biri 30 Eylül 1915’te Kerevizdere Cephesi’nde yaşandı Bölük Komutanı Yüzbaşı Süleyman’ın raporuna göre, Ömer Çavuş, aniden siperinden fırlayarak Fransız hatlarına doğru atıldı Beş düşman askerini etkisiz hale getiren kahraman çavuş, başından vurularak şehit oldu Son nefesinde ise şu sözleri söyledi: “Ben ölüyorum, vatan yaşayacak

126 Alay’ın Cengaveri: Teğmen Hüseyin Remzi

Çanakkale Cephesi’nde kahramanlık destanı yazan bir diğer isim Teğmen Hüseyin Remzi 1890 yılında Bingazi’de doğan Hüseyin Remzi, 1908’de girdiği Harp Okulu’nu birincilikle bitirdi ve 1911’de subay olarak Osmanlı ordusuna katıldı

1 Mayıs 1915’ten 2 Mayıs’a bağlayan gece, Seddülbahir Cephesi'nde büyük bir taarruz gerçekleşti 126 Alay, düşman ateşi altında zor durumda kalınca, Teğmen Hüseyin Remzi komutasız kalan bir bölüğü toparladı ve taarruza kaldırdı Onun cesareti, kanatlardaki birliklere de moral verdi ve taarruzun sürmesini sağladı

Ancak düşman mevzilerine kılıcıyla hücum ederken şehit düştü Alay komutanı onun hakkında şunları yazdı: “Zeki, çalışkan ve cesur bir subaydı Savaş meydanında düşmana karşı büyük bir kahramanlık gösterdi

Kaynak: Hürriyet / Umut ERDEM

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com