Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları

Kuryeler İçin Yeni Dönem Başladı: BTK Zorunluluğu Ile Çalışma Saatleri Kontrol Altına Alınıyor

Eski 10 Saat Önce   #1
Şengül Şirin

Kuryeler İçin Yeni Dönem Başladı: BTK Zorunluluğu Ile Çalışma Saatleri Kontrol Altına Alınıyor

Kuryeler İçin Yeni Dönem Başladı: BTK Zorunluluğu ile Çalışma Saatleri Kontrol Altına Alınıyor

Kuryeler için yeni dönem başladı: 8 Mart 2025 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan bu yeni düzenleme, kurye hizmetlerini posta sektörü mevzuatına dahil ederek sektörde yeni bir dönemi başlatıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yürürlüğe giren bu önemli düzenlemenin detaylarını ve hedeflerini kamuoyu ile paylaştı

Kuryelerin Çalışma Saatleri Artık Denetim Altında
Bakan Uraloğlu, yeni düzenlemenin en dikkat çekici yönlerinden birinin, kuryelerin çalışma saatlerinin BTK'ya bildirilmesi zorunluluğu olduğunu vurguladı "Kuryelerin çalışma saatlerinin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na bildirilmesi zorunluluğu sayesinde mevzuata aykırı çalışma saatleri ve buna bağlı olumsuzlukların önüne geçeceğiz," diyen Bakan Uraloğlu, bu adımın sektördeki çalışma koşullarının iyileştirilmesine önemli katkı sağlayacağını belirtti

Pandemi döneminde hızla büyüyen ve sektörleşen dijital kurye hizmetlerine yönelik bu düzenlemenin, tüketici memnuniyetini ve hizmet kalitesini artırmayı amaçladığını ifade eden Uraloğlu, "Bu hizmetler başlangıçta temel gıda ürünlerinin taşınması ile başladı ancak giderek genişledi Sektördeki büyümenin ani olması konuya ilişkin bir düzenleme yapılması ihtiyacını doğurdu," şeklinde konuştu

Gönderi Güvenliği ve Tüketici Memnuniyeti Artacak
Bakan Uraloğlu, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde de benzer hizmetlerin posta sektörü kapsamında değerlendirildiğine dikkat çekerek, Türkiye'nin de AB örneklerini takip ettiğini belirtti "AB örneklerinde olduğu gibi, bu hizmetleri posta sektörü kapsamına alarak yetkilendirme ve denetim şartlarını belirledik Böylece hizmet kalitesi, tüketici memnuniyeti ve gönderi güvenliği gibi hususları güvence altına alacağız," ifadelerini kullandı

Yeni düzenleme ile kurye hizmeti sunan şirketler, hizmet kalitesi ve tüketici memnuniyeti gibi önemli başlıklar başta olmak üzere denetim altına alınacak Bakan Uraloğlu, "Bu alanda daha önce herhangi bir kurum tarafından denetim yapılmıyordu Şikayetlerin ele alınmasında ciddi problemler yaşanıyordu Şimdi ise yetkilendirme ve denetim şartları sayesinde tüketici şikayetlerinin azalmasını bekliyoruz," dedi Böylece tüketicilerin yaşadığı sorunların azalması ve daha etkin bir şikayet yönetim mekanizmasının oluşturulması hedefleniyor

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com