![]() |
Hükümetten Sessiz Rövanş... |
![]() |
![]() |
#1 |
yosun_26
|
![]() Hükümetten Sessiz Rövanş...10 ![]() ![]() Sezer’in çeşitli nedenlerle atama kararnamelerini iade ettiği bürokratlar için, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmesiyle yeniden atama dönemi başlatıldı ![]() Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğüne, bu görevi vekaleten yürüten Naci Ağbal’ın atanmasına ilişkin kararname Resmi Gazete’de yayımlandı ![]() Kamu İhale Kurumu Başkanlığına ataması Sezer’den geri dönen Ağbal, Nisan 2006’da vekaleten Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğüne getirilmiş, kararnamesinin görevlendirmenin ardından gönderileceği belirtilmişti ![]() ![]() -TEFTİŞ’E DE ATAMA- Kararnamesi Köşk’ten dönen bir başka isim olan ve asaleten atanamadığı görevi vekaleten yürüten Maliye Teftiş Kurulu Başkan Vekili Cemal Boyalı da bu göreve asaleten atandı ![]() ![]() -TARTIŞMALI MÜFTÜ ARTVİN’E ATANDI- Artvin İl Müftülüğü’ne Edirne eski İl Müftüsü İsa Saim atandı ![]() Edirne Müftüsü İsa Saim’in, 4 Kasım 2006 yılında başkanı olduğu Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şubesi aracılığıyla başka kentlerde oturan akrabalarına ve tanıdıklarına para yardımı yaptığı ortaya çıkmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -DİĞER ATAMALAR- Bu arada, Başbakanlık Müşavirliğine Aydın Ünal ve Yunus Emre Karaosmanoğlu getirildi ![]() ![]() ![]() SEZER 7 YILDA NE YAPTI umhurbaşkanlığı verilerinden yapılan derlemeye göre, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, yaklaşık 3 yıl birlikte çalıştığı DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetinin 270 müşterek kararnamesini, yaklaşık 4 yıl birlikte çalıştığı AKP hükümetinin ise 499 müşterek kararnamesini iade etti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -261 HÜKÜMLÜ AFFETTİ- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eleştirildiği konulardan bir diğeri de sürekli hastalığı bulunan hükümlüler konusuydu ![]() ![]() -316 ATAMA, GÖREVDEN ALMAYI ONAYLADI- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Cumhurbaşkanı tarafından yapılan atama, görevden alma sayısı ise 316 ![]() ![]() ![]() -7 YILDA BİN 48 YASA ONAYLADI- Sezer'e, görevde bulunduğu süre boyunca onaylanması için bin 120 yasa geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sezer tarafından geri gönderilen müşterek kararnamelerin bir kısmının daha Başbakanlık'tan onay için Gül'e gönderileceği belirtiliyor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ergenekon
|
![]() mevzuata ve yasalara uymayan atamalar ve görevlendirmeler hep vekaleten yapılır zaten, şartlar oluşmuşsa asalet neden onanmasın ki, üçlü kararnamelerde(bakan, başbakan, cumhurbaşkanı) atama şartları haiz değilse köşkten dönüyordu ![]() ![]() inşallah ipin ucu kaçırılmaz da devlet idaresi yandaş olmanın ötesinde hiçbir özelliği olmayan işin ehl iolmayan kişilere teslim edilmez ![]() Bu uyumsuzluk tüm bakanlıklarda var, ama en çok milli eğitim bakanlığında,bir gün yöneticilik tecrübesi olmayanlar üst makamlarda görevli, ben iddia ediyorum ama asla temenni etmiyorum " bu öğretim yılı çok sancılı geçecek" okullarda çokolaylar olacak bunun çok nedenleri var ama ehliyetsiz ve tecrübesiz idarecilerin de önemli etkisi olduğu muhakkak ![]() haber için teşekkürlerr ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|